Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LazarGanev
- "Велик майстор"
58 мнения в "Напукана плоча - дайте съвет"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Общо взето като че ли там са най-големи. Голям процент явно са над горния слой арматура (усилителите), тъй като са мрежовидно разположени. Забравих да спомена, че околовръст над външните стени ще има обратни греди - сега железата стърчат.
inkovsv
- специалист
Това е доста често явление,недостатъчно покритие на горната армировка и липса на поливане.Не трябва да те притеснява,защото по принцип при колоните горният слой на бетона е натоварен на опън т.е появяват се пукнатини.Ако искаш можеш да ги замажеш с цим.р-р за защита на армировката,но ти и без това ще имаш някаква замазка отгоре.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Поразпитах насам-натам и разбрах, че е често явление, но въпреки всичко ме е яд, че можеше да се избегне, ако се поливаше навреме. Първите плочи, които са ляти през зимата нямаха такъв проблем. Не мислех да правя замазка, защото е необитаемо подпокривно пространство, но сега май ще трябва. А каква топлоизолация е най-добре да се направи - върху плочата или под ламперията?
"....изляхме ...Три часа след това при опит за поливане установихме, че е вече здраво напукана....сега при дъждовете тече като решето ...Не са повърхностни и водата тече през тях...можеше да се избегне, ако се поливаше навреме..."
Ако искаш, да разкажеш отново какво всъщност е. С повече точни факти и по-малко емоция и литература.
Ако искаш, да разкажеш отново какво всъщност е. С повече точни факти и по-малко емоция и литература.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Добре n_a, дано сега съм по-ясен в обясненията:
Казвам "изляхме", защото като собственик се смятам за участник, макар и не пряк. Имаме си договор за строителство със строителна фирма, която е регистрирана по новия закон. Материалите са от нас, на тях заплащаме труда. До сега сме доволни от строителството, но напоследък започнаха още един обект в близост и вниманието на техническия започна да се раздвоява. Самото отливане на плочата продължи три часа, след което работниците бяха прехвърлени да леят плоча на другия обект. Аз не съм присъствал на леенето, там е баща ми. Пристигнах 2-3 часа след приключването и баща ми ме осведомява, че вече има пукнатини и никой не взима мерки (да полива). Опъваме маркуча с него и започваме да поливаме, но е вече късно. Бетонът е марка В20 и е много здрав. Не съм специалист в областта, но сега си давам сметка, че ако беше вибриран или поливан, а най-добре и двете, сега нямаше да пиша в тази тема. Недоумявам обаче как може фирма, която уважава себе си да не знае и изпълнява толкова елементарни правила! Направо не ми го побира ума!
Казвам "изляхме", защото като собственик се смятам за участник, макар и не пряк. Имаме си договор за строителство със строителна фирма, която е регистрирана по новия закон. Материалите са от нас, на тях заплащаме труда. До сега сме доволни от строителството, но напоследък започнаха още един обект в близост и вниманието на техническия започна да се раздвоява. Самото отливане на плочата продължи три часа, след което работниците бяха прехвърлени да леят плоча на другия обект. Аз не съм присъствал на леенето, там е баща ми. Пристигнах 2-3 часа след приключването и баща ми ме осведомява, че вече има пукнатини и никой не взима мерки (да полива). Опъваме маркуча с него и започваме да поливаме, но е вече късно. Бетонът е марка В20 и е много здрав. Не съм специалист в областта, но сега си давам сметка, че ако беше вибриран или поливан, а най-добре и двете, сега нямаше да пиша в тази тема. Недоумявам обаче как може фирма, която уважава себе си да не знае и изпълнява толкова елементарни правила! Направо не ми го побира ума!
Ама какво е това поливане 3 часа след изливане!? Че и по-рано ви се иска??? И то април месец!
emil_v r
- майстор
Точно н-а , и аз мислех да пиша това .
През това хладно време ,поливане та поливане.
И марка Б20 не е толкова як като за плоча .
Нямам мн. опит в наливането без вибриране , а и не съм наливал плочи от 5-7 год за щастие
Лазар като инвеститор не би трябвало да допуска наливане без вибратор. Инков е по-в час от мен поне , той да каже .
Вероятно има факти които Лазар изобщо не е видял или не знае .
Навремето слагахме фибран отстрани на плочата само , понеже там е най- якия термомост .
През това хладно време ,поливане та поливане.
И марка Б20 не е толкова як като за плоча .
Нямам мн. опит в наливането без вибриране , а и не съм наливал плочи от 5-7 год за щастие

Лазар като инвеститор не би трябвало да допуска наливане без вибратор. Инков е по-в час от мен поне , той да каже .
Вероятно има факти които Лазар изобщо не е видял или не знае .
Навремето слагахме фибран отстрани на плочата само , понеже там е най- якия термомост .
LazarGanev
- "Велик майстор"
Добре, след колко време трябва да се полива? Мисля, че ако беше полято по-рано пукнатини нямаше да има? Наистина се изненадвам от такива пукнатини през април - как ще е през лятото не знам, Интересно, че и останалите плочи са ляти по същата технология, дори и при минусови температури, но проблеми няма, с изключение на предпоследната, която имаше съвсем леки повърхностни, ама последната е върхово постижение. Сега си давам сметка, че на предните плочи съм виждал как вибрират бетона ръчно отгоре с приспособление - нещо като мастар с две перпендикулярни дръжки и двама човека с ботуши вървят назад върху излятия бетон и след себе си вибрират и заглаждат. Много е вероятно сега тази операция да са я спестили - не съм бил свидетел. Вчера гледах челата (челните дъски са декофрирани) - водата от дъжда не слиза до долу - това ме успокоява, но пък има 2 пукнатини по метър дълги през средата на полето.
Лазар като инвеститор не би трябвало да допуска наливане без вибратор.В тази държава май наистина човек трябва да разбира от всичко - за да си построи къща трябва да има строително образование и да не се откъсва от обекта, за да закара колата си в сервиза трябва да и разбира, да я диагностицира, да каже на монтьора какво да прави и да не се откъсва от нея за да контролира и въобще навсякъде трябва да разбираш повече от майстора, за да не те излъже. Това е държавата Абсурдистан!
Тема "Напукана плоча - дайте съвет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература