Пак да поясня, че не споря, а се опитвам да си изясня нещата.
Затова не разбирам кое е тотално объркано в предния ми пост.
Ahmakov написа: Няма начин това да се случи - с малко делта Т, с малко количество вода, серпентината да отдаде по голяма мощност.В сметките за мощността на серпентината не видях да има и количество на водата. Входяща, изходяща температура, производно на които е и делта Т, темп. в стаята и това е. При малко делта т ( по-висока връщаща вода) логично и серпентината отдава повече топлина.
Затова не разбирам кое е тотално объркано в предния ми пост.
Ahmakov написа: За да говориш, че системата работи по някакъв начин, трябва да я оставиш, да влезне в режим, т.е. да е работила поне 2 - 3 денонощия без прекъсване. Тогава гледаш какво е делта Т. Регулираш / коригираш / скоростта на помпата, но ако водата е под необходимия минимум, се наблюдава голяма температурна разлика между входяща и изходяща.Системата ми работи 7-8 дни преди да си правя изводите. Но при постигнатото от мен делта Т 4-5градуса, излиза че водата ми е била достатъчно. Но да поясня че тестовете бяха с 4кВ мощност, тъй като бяха достатъчно при -5С външна. Да призная обаче, че при подаване на 7 кВ, за втората нощ наистина делта т скочи, но скочи и отиващата до 45С (при нормална 35-36С), явно тръбите не могат да отдадат толкова мощност към замазката. И тук би трябвало да помогне повечето вода, но не мога да си обясня как. Като добавя 50л вода в едно буферче какво печеля, нали пак ще ги загрее термпопомпата, а тръбите в пода все няма да успеят да отдадат повечето добита енергия.
Ahmakov написа: Количеството вода във системата, е определящо за нормалната работа на ТП и няма отношение към мощността, която се произвежда, предава или акумулира.Защо си мисля, че точно към мощността има значение - голяма машина - много вода.