• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Марин М. - помощник
Здравейте.

Става въпрос за този инструмент -
Изображение.
Много хубава работа ми върши от 3 години, но дойде краят на батериите му -

Изображение
Налага се смяната им.
Имам следните питания:
Трябва ли зaдължително новите батерии да са пак Ni-Cd или се допускат и Ni-Mh?
Могат ли да бъдат с по-голям капацитет, т.е. вместо 4х600mAh да са 4х1000mAh (примерно)?

Зарядното е:
Input 230V 5W
Output 6v 300mA

Хубав ден на всички.
bat_danio - специалист
Mоже да са с по голям капацитет ако физическите размери позволяват давлязат на мястото на старите. Може да са NiMh зарядното би трябвало да му е все тая....някои разправят ,че е отхвърлена технология(NiMh) ама според мен са по добри от NiCd.- по малък саморазряд при покой на машината.
sinbor - специалист
Батериите с по-голям капацитет се зареждат по-дълго време. Аз съм си сменявал елементите (закупени от e-bay) излиза доста изгодно, потърси има доста предложения.
bat_danio - специалист
Зареждат се по дълго ,но и изкарват по дълго съответно в работен режим- спрямо тези с по-малкия капацитет
fox_vt - майстор
NiMh са еволюцията на NiCd никой не е казал че са по лоши.Разликата между двата елемента освен саморазряда е и в това,че кадмиевите могат да отдадат по голям пиков и постоянен ток отколкото хидридните.Затова за винтоверти и отвертки и прочие мощни уреди се слагат кадмиеви,а за фотоапарати,радиа,плеъри,фенерчета,машинки за подстригване и т н се слагат хидридните.Не се отварят снимките но принципно може да се пробва и с метал хидридни.Какъв размер са батериите ако са АА има на sanyo батерии които са добри.
Lisko - майстор
NiCd понасят по-големи тоци без да се повредят.
Марин М. - помощник
Марин М. написа:
Здравейте.

Става въпрос за този инструмент - (вж. първата снимка).
Много хубава работа ми върши от 3 години, но дойде краят на батериите му - (вж. втората снимка)
Налага се смяната им.
Имам следните питания:
Трябва ли зaдължително новите батерии да са пак Ni-Cd или се допускат и Ni-Mh?
Могат ли да бъдат с по-голям капацитет, т.е. вместо 4х600mAh да са 4х1000mAh (примерно)?

Зарядното е:
Input 230V 5W
Output 6v 300mA

Хубав ден на всички.
Благодаря много на всички.

Интересно защо не се виждат снимките? Ще ги ъплоудвам като прикачени, за да не се ровя за причините.

Прикачен файл

Ferros- отвертка.jpg
Ferros- отвертка.jpg (22.6 KиБ) Видяна 2181 пъти

Прикачен файл

Ferros--батерии.jpg
Марин М. - помощник
fox_vt написа:
NiMh са еволюцията на NiCd никой не е казал че са по лоши.Разликата между двата елемента освен саморазряда е и в това,че кадмиевите могат да отдадат по голям пиков и постоянен ток отколкото хидридните.Затова за винтоверти и отвертки и прочие мощни уреди се слагат кадмиеви,а за фотоапарати,радиа,плеъри,фенерчета,машинки за подстригване и т н се слагат хидридните.Не се отварят снимките но принципно може да се пробва и с метал хидридни.Какъв размер са батериите ако са АА има на sanyo батерии които са добри.
Затова е ценен този сайт - тъй като имам марков фенер за байка (Sigma Sport) с Ni-Mh батерии и издържа доста време, си мислех да ползвам същите и при отвертката, но сега ми светна :bulb: къде е истината.
fox_vt - майстор
Продават се все още и никел кадмиеви може да си купиш нови.Примерно тези Батерии
Lisko - майстор
Имам почти същия инструмент, и батериите му държат не повече от две седмици (без използване).
:x
  • 1
  • 2

Тема "Замяна на батерии на акумулаторна отвертка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: