• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
мрежа за краставици - 15м - 10,8? лв бяла. В дясно преди Зел. борса.
Мрежата е бяла . Има на входа на Варна Комерс и черна , която трябва да се цепи
Последна промяна от kr1100(стар) на пет май 15, 2015 12:32 pm, променено общо 2 пъти.
hidrazin - майстор
Алооооо... Кви са тия цени бре? Мрежа за краставци :-D струва някъде около левче за пет метра.
Вярно че е от тая зелената дето трябва да я разрежеш ама после не си играя да я чистя и събирам.
Направи заминава в огъня заедно с остатъците от стъблата.
:partyman:
stiv1961 - майстор
Доколкото помня в м-н Боруй я продаваха на килограм. Бях купил двайсетина метра ама беше преди 4-5 години и не помня цената ама беше евтинджос.
nv952 - майстор
:?
Фърлете един линк на нещо по еФтинджос :-D
kuger - майстор
Аз ползвам от тая зелената, но не като тая, която е показал Невен. Моята е каквато пише hidrazin, продава се на тегло и трябва да се цепи. Заема форма като рибарска мрежа. Аз, като новобранец с тази мрежа, казвам на продавача, слагай кило на кантара. Малей, имам още за поне 5 години :shock: Интересно, на мен не ми е прегаряла от слънцето. Ползвам най-малко 4 години. А не е скъпа.
Конструкцията ми е две вертикални тръби, две куки, от тия за изолаторите по стълбовете, нахлузени с дългата си част във вертикалните тръби. Хоризонтална тръба, захваната към късите краища на куките.
Мрежата нанизана на вертикалните тръби, горе и долу сизал. Долу, в средата сизала опънат с шпилка към земята, горе вързан на няколко места към хоризонталната тръба. Есента това устройство се почиства и прибира за следваща употреба.
По-лесно щеше да я снимам, но още не са монтирани на място.
По същия начин, но без хоризонтална тръба си правя конструкция за грах, но там използвам по-малко очи /по-ниска я правя/.
Баси, олях се май:?
пп: Докато се оливах сте писали.
Невене, пали камиона и идвай в Карнобат, на пазара до светофара има магазин за пластмасови неща, ефтино е.
nv952 - майстор
kuger написа:
Невене, пали камиона и идвай в Карнобат, на пазара до светофара има магазин за пластмасови неща, ефтино е.
До Карнобат-53км и на връщане 53 = 106км или 9л бензин.
и според приложението на лукойл в този момент бензина е 2.29лв/л
и се получава 20.61лв
:?
Аз по добре да си взема 1кг мрежа от линка на Стиви и хем доставката ще ми бъде до село....и няма да си правя разходки в жегата :-D
stiv1961 - майстор
Едно кило излиза към 45 метра, ще имаш бая резерв :)
hidrazin - майстор
Еми кой е казал че прегаря? Не прегаря или поне не бързо.
Просто е толкова евтина че не си заслужава да я чистиш и събираш.
Само дето малко ме нерви рязането та си взех от бялата.
Малко е по-скъпа ама не помня точно колко я взех. Ще имам поне за няколко години.
А тая зелената дето се реже, се продава както на кило, така и на метър.
Просто някои хора искат 3-4-5 метра. Малки количества.
А тя е толкова лека, че ще трябва да я теглят на бижутерска везна. :-D
http://zavsekisezon.bg/mreja-poddarjasc ... elena.html
kuger - майстор
hidrazin написа:
Еми кой е казал че прегаря? Не прегаря или поне не бързо.
Просто е толкова евтина че не си заслужава да я чистиш и събираш.
Само дето малко ме нерви рязането та си взех от бялата.
Малко е по-скъпа ама не помня точно колко я взех. Ще имам поне за няколко години.
А тая зелената дето се реже, се продава както на кило, така и на метър.
Просто някои хора искат 3-4-5 метра. Малки количества.
А тя е толкова лека, че ще трябва да я теглят на бижутерска везна. :-D
http://zavsekisezon.bg/mreja-poddarjasc ... elena.html
Вярно, ама аз "слагай да има" :-D
После и друго, доста години се занимавах с промишлен риболов, с мрежи. Знаеш ли какъв кеф е да сцепиш 1000 метра мрежа с око 18-22 мм.? :? Всъщност, кефа е като свършиш, да захвърлиш всичко и да удариш една ракия, ама няколко пъти :-D
Та, мрежа с око 100 мм. и дълга няколко метра?? Ташак, баце!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Моята градина (Въпроси за зеленчуци,овошки и други)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: