бат Вальо написа:Брей ти в кой век живееш , какви са тез цени? За един асансьор ти трябва захранване за 4-5 лева + 5 светодиодни модула за 5лв общо.2010 ситуацията с LED не беше такава. захранвания сега има бол. Тогава тук там се намираха и толкова струваха, но аз от захранването в асансьора не съм патил. Проблема бе в това какви крушки на 12 волта да избера. Предлагането също бе оскъдно и се доверих на тези с гаранцията, а те бяха скъпи над 15 лв. И така в гаранционния срок някои подмених 2, други три пъти и гаранцията изтече. Следващите крушки задържаха вече над 2 години.
З си направих светодиодна ваничка от тия дето са по 500 вата. вътре съм монтирал алуминиева плочка с 10 едноватови светодиода за около 6-7 лева. Захранването се събира в кутийката на ваничката и струва пак 6-7 лева. На 32 волта работи схемата. Засега свети вече 2 години всяка вечер като се стъмни. Сложил съм датчик за светлина. Не е мръднала ваничката.
А иначе на друго място изгорях с едно захранване за около 30 лв., което на 4-тия месец даде фира, а аз съм загубил бележката за гаранция и те така. Ами утежненията по катерене, разглобяване, сглобяване - гаранция