• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
fantom - специалист
професионал написа:
Според мен просто кокошките приемат повечко калций.
+
и фосфата
piron45 - майстор
infomar написа:
С ГМО вече се контролира раждаемостта, като се предизвиква ... и самите ГМО култури са безплодни...........
Е сега чак ми светна, я си мислим че мойта жена не ще да хване щото вече е дърта /50г/, а то било от ГМО-то, майка му стара :?
jekasus - майстор
Кокошките не са щастливи :-D
ivanovbg - майстор
Taka е като се опитвате да мътите великденските биячи :wink:
:partyman:
infomar
А бе вие се майтапите.... то какво ни остана освен да го обърнем на смях. Нали знаете приказката за царя и раята.... когато раята започнала да се смее, тогава царя казал, да не се вдигат още данъците.

Не се бях замислял за подобни дребни неща, които когато живеех в големият град минаваха край ушите ми и не ми дремеше на ......
Сега без да искам с живот на село ми правят впечатление - как ежегодно реално намаляват врабчетата, тази година и лястовичките са по-малко (не ги броя ако някой това си мисли - то просто си личи и прави впечатление)... пчеларите как гледат опулено на измрелите пчелни семейства.... а тази година и мистерията с яйцата. До миналата година сутрин ме събуждаше едно канарче или славейче.... тази година и него го няма.
Тази година има и необичайно много къртици... за лисиците да не казвам. Тършуват като кучета...

Храненето на кокошките е стандартно и никой не им слага повече калции или фосфата. Не ги мислете, че селяните не четат вестници или не ползват интернет.

Темета не я повдигам тенденциозно заради ГМО-то, а защото исках да разбера дали това е нещо локално само за плевенска област или е повсеместно. Храната - жито, царевица, слънчоглед и фураж също са стандартни получавани от кооперацията, но какво тя сее и състава на фуража не могат да контролират.
Vectra - специалист
Преди години правих на един познат люпилник от изолиран с фибран кашон и крушка с нажежаема жичка за нагревател + малко електроника.Имаше и нещо с обръщането на яйцата след 15 ден.Постигнахме 80% излюпване. Моето мнение е да се пробва люпене с люпилник. Възможно е заради многото лисици по твоите думи(а и плъхове - виждал съм плъх да атакува пиле на 2 месеца) кокошките да се стресират, да се вдигат често от полога и да изстиват яйцата.Само предположение... :?
  • 1
  • 2

Тема "Тревожен сигнал - не се люпят яйца." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: