• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kopaiko - специалист
Много лесно става прехода от оребрен към лентов маркуч.Режа къси парченца от 16мм маркуч и ги слагам на тройниците и върху тях нанизвам тънкия,после с черния изолирбанд овивам снадката за сигурност.
miroki - майстор
Нанизваш парче от твърдия ли върху тройника? Така не съм пробвал. И отгоре лентовия?
Аз отрязах и нанизах по 2 лентички от лентовия, за да стане по-здраво. Но както писах изпуска. А единия направо изби (измъкна се). регулатора е за 1,4 атмосфери. Но не знам дали работи изобщо. А помпата е за 2 атм. После вързах с телче. Вече не избива но пръска вода.
Предполагам, че на бидон няма да има проблем.
Също предполагам, че ако бях вързал 30 маркуча да поемат всичкия дебит, също нямаше да има проблем.
Така или иначе намерих преходи и съм ги поръчал, та няма какво да го мисля. Тъкмо ще стане и за догодина и т.н.
Отбелязах, просто, че може някой да има проблем, ако си поръча да ползва свръзка лентов-лентов, за снадка към твърд, понеже е по-тесен и ще се натика трудно твърдия. Но пък снадката лентов твърд, е по-евтина.
както и тройници (тетки) за лентов, пък да връзва твърд.
hidrazin - майстор
И за кво са тия циркове? Един преход поли-тапе струва 35 стинки на дребно без отстъпка.
Ще се ползва поне няколко години. Все пак едно от нещата заради което се слага капковото е улеснението и печеленето на време.
Сами си усложнявате живота. Ама българина си е така - всичко трябва да е по трудния начин. :?
:partyman:
miroki - майстор
Дори 0,28 лв. на дребно.
kopaiko - специалист
Правилно си разбрал колега miroki,на средната част на тройника парче от 16мм и после тънкия.Става и обратно вкарваш 16милиметровия в тънкия и после на тройника.
hidrazin - майстор
Дебелия в тънкия и ПУФ - някъде избило. Освен ако не поливаш по смешния начин - с бидон качен някъде.
kuger - майстор
Като ви чета, наистина големи акробатики, голямо чудо. Що ми се струва, че чарковете са от различни производители, та за това се налага тази играчка?
Сори, че нямам снимки на моята инсталация. Толкова елементарно стана, че се учудих, все пак ми беше сефте миналата година. Тази година я разширих, добавих още един клон. На всяка водовземка съм поставил кранче, по-удобно ми е да регулирам дебита към различните зеленчуци. По този начин ползвам един програматор за всичко, без електроклапани. Издънката ми беше при затапване на краищата на капковите, тая година ще се коригира.
hidrazin - майстор
Елементарно е. Докато не го почнеш изглежда сложно.
А това с кранчетата на водовземките - кранче за всеки ред или кранче за всяка отделна култура?
Щото ако е за всеки ред си е прахосничество.
Пък и програматор само за един канал... Оправдано е само донякъде - ако си живееш там и нямаш друга работа.
Просто да си губиш времето да ги мислиш, пускаш, спираш...
Аз толкова време за прахосване нямам. Отделям веднъж 10-15 минути за програматора и чак на края на сезона пак го мисля че трябва да го спирам.
miroki - майстор
При мен, като споменах на баща ми (на 70 г.), че ще затваря 18 кранчета на пипера и чушките, каза по-добре да преместя маркуча.
За това ги направих на 5 групи всяка с кран. Поради което отпадна дебела тръба и водовземка. А се разкланят 5 маркуча 16 ки. И на всяка по горе долу 6 лентови по 10 м.
hidrazin - майстор
Както казах няма време да се занимавам с глупости. Не шест а дори и два крана си е прахосничество.
Просто не трябва да го мислиш. То дали ще затваряш два, шест или двайсе си е все едно.
Самото затваряне и отваряне не отнема време. Отнема време ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да си там в определеното време за да свършиш тази незначителна работа.
Сигурно пейсе пъти ще трябва да повторя, че българина се учи по трудния начин. :?
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: