Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Salvador - специалист
Слагай спокойно. На границата е, ама те хората по селата електрожени пускат на такива мостоваци, едно бойлерче няма да го уплаши.
MamaMy - майстор
Да не си мислиш, че електрожена е много повече от 4kw?
Тани - модератор
Ако искаш да кажеш "Имам бойлер" си купи това недоразумение 4kW , а ако все пак ти трябва и гореща вода по всяко време на годината, си сложи обемен бойлер. Дали под налягане или не, не е от толкова голямо значение. Освен всичко останало, обемните обикновено са с по 2kW нагревател и кабела ще е с предостатъчно сечение.
kuger - майстор
Не ги долюбвам проточните, голяма мощност, големи токове, чести локални прегрявания във връзките. Като се добави и сериозния пад на напрежение в инсталацията :? Във вилните зони ел. захранването не е така стабилно /мое мнение/. Това са минусите, пак според мен.
Плюсове, ами плюсовете е, че имаш топла вода при нужда.
Мисля си, че един обемен от 5 или 10 литра ще си върши отлично работата. Минусите на обемния са чакането да загрее, но то също става относително бързо.
По принцип съм против мощни консуматори в домашна мрежа.
А 2,5 кв.мм. ще си издържи спокойно 4 kw, още повече, че ще е за кратко.
Тани - модератор
kuger написа:
Плюсове, ами плюсовете е, че имаш топла вода при нужда.
Единствения плюс който си посочил е най-големия МИНУС! 4kW "проточен бойлер" си е направо виц. Прочети няколко мнения за 6-7kW

viewtopic.php?f=22&t=7394

viewtopic.php?p=680306#p680306

viewtopic.php?p=692023#p692023

има още много мнения през годините, но всичките са в този дух. Това си е чиста физика и няма как да бъде иначе, каквото и да ви разправят рекламите и продавач-консултантите!
hidrazin - майстор
Е той човека май се е изразил неправилно. Това си е направо една добре позната Юнга.
Ама питащия никъде не е споменавал къпане или друг голям разхода на топла вода.
Пише за измиване на 10-тина домашни съда - чинни, чаши, тенджера, предполагам вилици и лъжици.
Освен ако не се хранят с клечки де. :-D
Та за тая работа мисля че става. Стига да намери читаво бойлерче де.
Щото сега по магазините са - хвани едното и удари другото с него. :lol:
:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
Не знам що залитат по увеличаване на мощностите... Още си ползвам стара юнга с 3 или 3 и нещо квт. точно на вилата.
nikolovvd - майстор
3150W беше старата Юнга и все още се продават нагреватели за нея.
Аз бих, и съм си взел обемен бойлер 5 литра, защото водата е много варовита при нас и съм го монтирал под мивката. Единствено съжалявам, че уйдисах на жената да е само с едно копче за включване/изключване, а исках да взема с терморегулатор. Но това не е проблем. Като изтече гаранцията ще му сложа електронен, който свалих от управлението на помпата на котела за въглища и ще изкарам индикацията на мивката, та жената да вижда колко топла е топлата вода. :lol:
imarh - специалист
Мнения и отзиви от ползватели?

Обемен бойлер ELDOM 10 1.5KW
Изображение
ОБЕМ 10 L
ТИП ОБЕМЕН/ВЕРТИКАЛЕН
ВИД РЕЗЕРВОАР ЕМАЙЛИРАН
ЗАХРАНВАНЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКО
МОЩНОСТ 1.5 KW
ЗАЩИТА АНОДНО-МАГНЕЗИЕВА ЗАЩИТА
ГАРАНЦИЯ 60 МЕСЕЦА
fikata - майстор
Какво ти пречеше да си остане старата тема и да пуснеш нова. Все на някой старата тема можеше да му послужи.
И кво сега, всички дали мнения по старата тема трябва да си ги трият ли?
:sad:
:axe:

Тема "Обемен бойлер ELDOM 10 1.5KW ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: