• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 46
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stefan2000 - специалист
И така, сезона го открих.
Но очакванията ми се сбъднаха. От последните снегове плевнята е паднала.
Това малко ще обърка плановете ми за работа. Разчистването ще отнеме време и ресурс.

Прикачен файл

P1070913.JPG

Прикачен файл

P1070915.JPG
Stefan2000 - специалист
Времето си взе своето. Това остана вчера от плевнята.
Добрата новина е, че все пак стана извън работния процес.
Лошите новини са че ми затрупа и тоалетната, счупи се и тръбата на чешмата, а няма достъп до нея, и вода излиза и на улицата. И въобще, много непредвидена работа.

Прикачен файл

P1070962.JPG

Прикачен файл

P1070964.JPG

Прикачен файл

P1070965.JPG
dadko - майстор
Stefan2000 написа:
Лошите новини са че ми затрупа и тоалетната.
По-добрата новина е, че не е имало някой в тоалетната...
Stefan2000 - специалист
Да, но тази година почти не стъпвам там.
Налегна ме някакъв пролетен грип, а и трудно се организирам да започна сезона. Имам всичко 3 трудодни, до момента. Е вчера като бях, та какво свърших? Валя, мокро, калищак. Я има да съм пренесал 100 керемиди, я не...
М-у другото, забелязах че в селото, още няколко къщи са паднали тази зима. А и още ще падат.
ivouz - специалист
Стефане здравей и добре дошъл отново.
Винаги излиза нещо непредвидено .Но, ти ще се справиш сигурен съм!
Stefan2000 - специалист
Здравей, аз винаги съм си бил тук, :) само че не пиша често.
Иначе следя с интерес какво се случва при колегите.
Абе да си призная, тази година нещо ми е тежко да се организирам. Може би отражение дава и несигурността в живота като цяло...
ivouz - специалист
Да така е.
И аз нямам особен напредък по къщата сега обръщам повече внимание на флората и градината.
А живота той кога ли е бил сигурен.
Няма ли читави греди и материали които да използваш от плевнята ?
Още един въпрос:Не ти ли посивява маслото след време, и как постъпваш наново ли мажеш?
Stefan2000 - специалист
Да, от плевнята ще излезе някоя и друга читава греда. Но като погледнеш, и това е проблем, защото ще трябва да се съхраняват някъде. То и сега отдолу имах някакъв остатъчен материал, та всичко е бербат. Ще излезе и още някоя тухла, а и керемиди, с които надявам се да приключа покрива.
За маслото да, с времето избледнява и си променя цвета. Но остава ефекта за вехто. Всичко зависи в каква прпорция е смесено, колкото повече дизелово, толкова по-черно, а черното се запазва, защото е сажди. Само че аз гледам да е една идея по-светло.
crez - майстор
Ау, Стефане, тежко ти. Колко гърч те чака с тази купчина. Здравите керемиди и гредите ще влязат в работа, ама кирпича, поне три самосвала има да изкарваш, или ще го пръснеш по двора.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 46

Тема "Реплика на стара Балканска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: