• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 75
Ел. инструментите. Консумативи.
$64EN - специалист
Фитилчо написа:
И фестула и флекса са чисто нови!

Флекса е страхотна машинка. Влизат дискове 125 мм с оригиналния картер/предпазител. Само първият път излезнаха малко искри :lol:

Иначе е модела с обороти, аз флекс без обортоти няма да си купя повече, много са ценни ! Турих му и бърза шайба на Хилти

Изображение

Не ми се даваха 300 и лева за флекс на Хилти с Обороти, иначе това е най доброто, с което съм работил а съм пробвал почти всички флексове в продажба.
Честити придобивки :)

А такъв ъглошлайф тествал ли си? :roll:

Изображение

Изображение

Изображение

Заедно с приставка за шлайфане, върши супер работа. Прахоулавянето е на максимум.
Има си реглаж на оборотите и бърза шайба :wink:

Изображение

Изображение

Новият модел е доста подобрен в сравнение със стария:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

По-лек и по-мощен не намерих.
2,4 кг, 1400W
Фитилчо - майстор
Здравей колега,
в интерес на истината не съм тествал, но флексовете на Фестуул никога не са ми хващали окото.
Този новият модел го виждам за пръв път сега и изглежда МАЛКО по примамливо, но старият си личи , че е трупче още по снимки.

От фирма претендираща да продава топ инструменти се очаква малко повечко.

Дебелеят ми тези флексове, но явно на теб ти трябва за камък/тухла , докато при мен е универсален боец и рядко се налага рязането на тухла(имам голям протуул за тази цел).
Тази шайба е всичко друго, но не и БЪРЗА, виж за късане на нервите няма равна :-D нея съм я пробвал и ти го гарантирам.
Идеята на "бързата' шайба е друга. но явно Фестуул са купили готова шайба от метабо и много много не са се разшравяли.
Конкретно дази, която съм постнал е най добрата, единственият недостатък е, че е МАЛКО големичка, но за сметка на това като засилиш диска се отвива сама ДОКРАЙ понеже е тежка.

КОнкретно според мен, най добрият флекс на пазара(говоря за мултитаскинг такъв) е на Хилти и струва 300 лева чисто нов след малко отстъпки.Притежава такава приставка и той, но не зная как и е прахоулавянето, но както казах, аз не го търся за това, на мен ми трябва за метал по скоро.

Трябва да ажа, че този Бош ме задоволява напълно към момента.

Тоест, с малък/слаб флекс можеш да свършиш работа макар и по бавно(не съм профи), но с голям кютук е много гадно да жулиш с телена четка примерно, уморява те много.

Моят идеал за флекс е - средна мощност но отлична ергономия и балансирана машина

Мойте 2 стотинки на тема флекс :cool:
griffin - майстор
nv952 написа:
Как да не се пОфаля :-D
Един месец чакане...и най накрая пристигнаха :prayer:
Ама тия дреболии в найлончето не ми е ясно за къде са :? ...но времето ще си покаже :)

Изображение
ИзображениеИзображение
Тоя тип клещи за заголване мисля че ще са по удобни за ползване :weedman: нямат селектор за размера и може да се заголват по 2-3жила на веднъж. По скъпите могат да се ползват и за сваляне на външната изолаци и имат и ограничител.

Прикачен файл

14321025942481936676538.jpg
Allan - специалист
След като го пробваш може ли отзиви за клещите.
Фитилчо - майстор
Колко пари е Книпекса ?

Аз купих такива скоро

Изображение
nv952 - майстор
Allan написа:
След като го пробваш може ли отзиви за клещите.
Фитилчо написа:
Колко пари е Книпекса ?

Аз купих такива скоро
....
Не помня точно защото взех и фитинги за ПЕ тръба пък и поръчката я направих преди месец :roll:
Обаче някъде между 130-135лв

По хубав отзив от едно видео-за мен няма!
Тъй че ви направих едно.
На мен ми са удобни и си ги харесвам. :)
Ако може колегата griffin да даде марката (а най добре линк) към тия от снимката ако в бъдеще тия ми омръзнат :-D

Сега за клипчето...
Изрових едни проводници и едно кабелче за проба.
Първият проводник е 2.5кв.мм
вторият 0.75 кв.мм :?
третият е 1.5 кв.мм
За да виждате с по добро качество в ютуб цъкнете на 720p HD

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C1jxzvsM3CU[/youtube]
profesionalist_wood - майстор
Хмммм добри клещи,преди време ги бях виждал в филма ,,Умирай трудно,,
Идеални са да си закача крокодилчетата а не да си играя да слагам мост на електромера :-D Дано да са с добра изолация дръжките....
$64EN - специалист
Фитилчо написа:
Здравей колега,
в интерес на истината не съм тествал, но флексовете на Фестуул никога не са ми хващали окото.
Този новият модел го виждам за пръв път сега и изглежда МАЛКО по примамливо, но старият си личи , че е трупче още по снимки.

От фирма претендираща да продава топ инструменти се очаква малко повечко.

Дебелеят ми тези флексове, но явно на теб ти трябва за камък/тухла , докато при мен е универсален боец и рядко се налага рязането на тухла(имам голям протуул за тази цел).
Тази шайба е всичко друго, но не и БЪРЗА, виж за късане на нервите няма равна :-D нея съм я пробвал и ти го гарантирам.
Идеята на "бързата' шайба е друга. но явно Фестуул са купили готова шайба от метабо и много много не са се разшравяли.
Конкретно дази, която съм постнал е най добрата, единственият недостатък е, че е МАЛКО големичка, но за сметка на това като засилиш диска се отвива сама ДОКРАЙ понеже е тежка.

КОнкретно според мен, най добрият флекс на пазара(говоря за мултитаскинг такъв) е на Хилти и струва 300 лева чисто нов след малко отстъпки.Притежава такава приставка и той, но не зная как и е прахоулавянето, но както казах, аз не го търся за това, на мен ми трябва за метал по скоро.

Трябва да ажа, че този Бош ме задоволява напълно към момента.

Тоест, с малък/слаб флекс можеш да свършиш работа макар и по бавно(не съм профи), но с голям кютук е много гадно да жулиш с телена четка примерно, уморява те много.

Моят идеал за флекс е - средна мощност но отлична ергономия и балансирана машина

Мойте 2 стотинки на тема флекс :cool:
Колега, благодаря за изчерпателния отговор.
Почивните дни ще имам повече време да ти отговоря :)
Поздрави,
Счен
griffin - майстор
Ами мойте са някаква куча марка трябваше да си правя инсталация и ги видях в местен магазин за 5евро, мойте нямат ограничителя и не могат да съберат кабел с външната изолация. Преди това слагах инсталация с друг тип стрипер и с тия се родих въпреки че са куча марка :-D. Има по-истински на доста марки примерно http://www.amazon.co.uk/Stanley-FMHT0-9 ... pping+tool има и в ибей.

Ето и едно видео как се ползват мен това ме нахъса да си ги взема :weedman:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E6Nyzq3CzlI[/youtube]

Забравих да добавя работил съм и с подобни на твоите навремето имаше полски подобни и на мен ми бяха неудобни да целя постоянно дупката за съответната дебелина
Allan - специалист
колега Грифин страшни клещи имаш, твоите по ми харесаха. А да попитам дали ги има в БЪЛГАРИЯ.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 75

Тема "Да се похваля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: