Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
koveslav написа:
Има и евтини модели с 200-210мм дискове,монтирани директно на вала на асинхронен мотор и съответно само 2800 об/мин. Според мен при тази скорост те не режат,а по-скоро самоще стържат. От този вид конструкция добре ще работят моделите с дискове може би над 300-350мм,за тях оборотите ще са достатъчни.
Аз имам TopCraft TTS 205/1000 (произведен от Ferm-Холандия) на 2950 оборота, на 210 мм диск (оригинално 205), 1000 вата, нямам идея си дали е асинхронен. Но това животно реже та се къса. Не съм убеден, че новия реже по-добре от него. И стария е по-тих...
jekasus - майстор
Вземах си фрезата - http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=22983 и сега се чудя, дали ми трябва в работата(иначе си имам обер-фреза Скил, от старите) :?
profesionalist_wood - майстор
За какво ти е? Няма да правиш табели за механи . Тя е за тясно производство на дърворезби и малки кандила
griffin - майстор
Ремъка го слагат за да не се губи капацитет за рязане големия мотор няма как да се доближи плътно до плота. Колекторните двигатели понеже са малки успяват да ги вържат и без ремък. Ако ремъка се ползва само за изнасяне на вала с диска няма нужда да се пипат обороти с шайбите.
jekasus - майстор
profesionalist_wood написа:
За какво ти е? Няма да правиш табели за механи . Тя е за тясно производство на дърворезби и малки кандила
Баш-майстор съм :-D
koveslav - майстор
griffin написа:
Ремъка го слагат за да не се губи капацитет за рязане големия мотор няма как да се доближи плътно до плота. Колекторните двигатели понеже са малки успяват да ги вържат и без ремък. Ако ремъка се ползва само за изнасяне на вала с диска няма нужда да се пипат обороти с шайбите.
Асинхронните са на 3000 оборота макс.,а колекторните работят на 25-30000.Няма никакъв шанс да сложиш на колекторен директно повече от 20-25мм диск,като на зъботехническите мотори.За 210мм на 5000 оборота ремъчната предавка с пистовия ремък е намяляваща с предавателно число около 4 или 5:1,вижда се и на снимката разликата в диаметрите на шайбите.Толкова е и предавката на ръчните циркуляри,но при тях за компактност не е с ремък,а със зъбни колела.При асинхронен двигател за тези параметри предавката е повишаваща 1:2,ако си спомняте добрите стари руски и български преносими абрихтчета с циркуляр.
fore - майстор
Вярно е с четки тоя циркуляр.
Каточели от четков се вади по голям въртящ момент при по малки размери и мощност на мотора.

Имам машина за водно рязане на плочки на Райдър. Тя е с асинхронен мотор- за плочки е супер. Но като и боднах диска за дърво и няма сила.

Ковеслав тия 25 - 30 хиляди об. дето си ги писал за четковите не са ли много ? То и лагерите не могат да издържат- това като турбо на кола в ниските.
mitko64 - майстор
Другата седмица постна история- в понеделник само Grizzly шмиргелът, а в четвъртък онази градинската електрофреза.
teon - специалист
fore написа:
Ковеслав тия 25 - 30 хиляди об. дето си ги писал за четковите не са ли много ? То и лагерите не могат да издържат- това като турбо на кола в ниските.
...много са, ма оберфрезите(и не само) на високи работят някъде тъдява...
presar - специалист
mitko64 написа:
Другата седмица постна история- в понеделник само Grizzly шмиргелът, а в четвъртък онази градинската електрофреза.
То тази градинска фреза не е ли афиф,аз бях взел акомулаторната ножица за трева и я върнах нещо ми слабееше.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: