• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy2000 - специалист
miroki написа:
ACV Белгия, 300 л. 2 кръга (танк ин танк + серпентина), неръждавейка е 2500 без ддс.
http://hisense-bg.com/produkti-kategori ... D1%8F.html
Този е егати животното, ама 3000 лева за бойлер са ми много. То тогава системата ще стане 7-8 бона. :vom: :vom: :vom:
LazarGanev - "Велик майстор"
andy2000 написа:
kalin72 написа:
Хм, не мисля, че ако големия бойлер е качествен, демек не направиш ТАМ компромиса, ще се издъни преди десетилетие, че и повече :-D
Е, да, тук си прав, но под качествен аз разбирам неръждавейка. За теб какво е качествен?

1.Сънсистем нямат неръждавейки с 2 серпентини - 250-300 литра е към 1000-1200 лева
2.Бош нямат неръждавейки с 2 серпентини , а и като цяло- 300л е 1900 лева
3.Елдом имат, но има доста разностранни мнения из форума - 300л неръждаем е 2299 лева
4.Теси с 2 серпентини нямат неръждавейки - 300л е 1200 лева - http://www.tesy.com/bg/products/visokoo ... 65_f41_tp2_/
andy2000, хубава тема се получи :) . Да ти отговоря вместо Калин за качествените бойлери? :)
Наскоро един колега ми потърси спешно 200л с 2 серпентини, че на негов клиент се пробил точно преди презниците. Като отиде да го сменя се оказа, че спукания бойлер е неръждавейка Сънсистем и просто го заварили и готово. Та качествен не значи неръждаем, а качествено изработен :-D . Аз за 10 години нямам досега спукан серпентинен бойлер със стъклокерамично покритие, но спукан неръждаем видях. Загряването чрез серпентина е много по-щадящо, отколкото чрез ел.нагревател и живота на бойлера се удължава и 15-20 години си е съвсем нормален живот. Като дава човек тройно по-висока цена за неръждавейка каква е целта - да кара с един бойлер 100 години и да го завещава на внуци и правнуци ли? Но всеки си знае :cool:
kalin72 - майстор
Той Лазар хубаво го каза...неръждавейката за бойлер е само един хубав рекламен трик, без никаква полза в практиката.
Ето добро предложение на разумна цена:

http://boilerbg.com/boileri-online/%D0% ... 6/275-9631
andy2000 - специалист
Айде стига бе, вие ме убихте?
Мислех, че именно неръждавейките са вечни и сменяш само нагреватели през няколко години? Камо ли да се пукат...то значи изработката е чудо на чудесата. Имам един 80л неръждавейка от 25 години (не лъжа!) и само нагреватели му сменяме!
Препоръчайте марка тогава? Теси-тата над 150 литра се правели на друго място и нямали общо с малките Теси-та, защото съм брал ядове с 80 литра Теси. Преди 1 година брах ядове и с Дипломат... :lol:

Едит : Видях Бош-а, мерси. Дайте и други идеи, моля. :-D
Егати, хем немци, хем се скръндзат с 2 години гаранция! :-D Да не ги правят Бошовете у българско?
kalin72 - майстор
Както и Лазар каза по-горе, ако не се ползва елнагревателя често, бойлера може да изкара и 20 години, без да се пробие. За година при мен се случва да пускам елнагревателя не повече от 30 дни сумарно, догодина лятото мисля да го отворя и да го почистя, водата при нас е много твърда, и вероятно има котлен камък.
Разгледай сайта, дето е БОШ-а, има и бойлери Дражице, чешки са, също качествени, 300 литровия с 2 серпентини е 1300 лева, за разликата от БОШ купуваш един панел от турските алуминиеви :) И повярвай, колкото по-голям е бойлера, толкова повече енергия от слънцето ще акумулира. 300 литра е отпимално за 4-5 членно семейство.
Andri01 - майстор
В майка ми бойлера е с неръждаем казан и дъно-17г. ,сменени 2 бр. нагреватели и 2бр. релета. Почистват 3-4 пъти! Казана го купих с 10 годишна гаранция! Сега при мене единия бойлер е неръждаем с неръждаема серпентина,щото се напатих от един емайлиран с обикновена серпентина и се наложи да им го върна!
andy2000 - специалист
Andri01 написа:
В майка ми бойлера е с неръждаем казан и дъно-17г. ,сменени 2 бр. нагреватели и 2бр. релета. Почистват 3-4 пъти! Казана го купих с 10 годишна гаранция! Сега при мене единия бойлер е неръждаем с неръждаема серпентина,щото се напатих от един емайлиран с обикновена серпентина и се наложи да им го върна!
Явно има разлика между правените преди 20 години и днешните. :-D
Това щях да питам - серпентината каква трябва да бъде?
Твоя каква марка е? Този неръждаемия с неръждаемата серпентина?
Andri01 - майстор
"Елдоминвест" 80л. типа не го помня,но ако ти трябва ще потърся гаранционната карта.
andy2000 - специалист
Andri01 написа:
"Елдоминвест" 80л. типа не го помня,но ако ти трябва ще потърся гаранционната карта.
Гледах ги доста Елдом, но във форум срещнах доста противоречиви мнения за тях и затова търся нещо друго. :?
kalin72 - майстор
Ами те на са стотици предлаганите големи стоящи бойлери у нас, избора ти е налице :)
Инвестирай в по-скъп бойлер, който да задържа топлата вода по-дълго време.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 37

Тема "Соларна система за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: