Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted - майстор
FM STEREO написа:
Ще меря и токовете.
Това - да, а и би ли ни го показал този АП?
Стиви - специалист
moimoimoi написа:
:lol: еми измерих ги. и беше нов на шнайдер,защо да е менте? пише 20 ампера и на 21 изключва
Не е допустимо да изключва така! Противно на общото мнение, предпазителите в първото мнение на темата се държат по-нормално и предвидимо от твоя. Именно за това не бива да презапасяваме АП, особено за контакти. Като видя 25А за кръг на контакти и полудявам :x
FM STEREO - специалист
moimoimoi написа:
така че измери тока на 6 киловатовия ако е под или около 25 ампера сложи 25 ампера предпазител и включи 6 киловатовия бойлер, ако след 15 минути не е изключил включи и 3 киловатовия и ако до 2-3 минути не изключи предпазитела тогава се притеснявай,като същевременно наблюдаваш кабела колко загрява
Да, ще измеря тока и на двата по отделно,а кабела няма как да го наблюдавам защото е в гуфре,минава през разп.кутии,видях къде е обединен с кръга на малкия бойлер,но за да ги отделя ще трябва да копая стените защото има един участък в който кабела не е в гуфре,но за в бъдеще ще го отделя,като пусна нов кабел до таблото. Предпазителя е чисто нов закупен от магазина на "Шнайдер",смених всички препазители в таблото,които бяха винтови,нулата е направена с винтови клеми и проблем с нея няма,иначе по принцип двата бойлера не се включват да работят заедно,но все пак трябва да има защита на кабела от случайно включване на двата.
FM STEREO - специалист
Eто резултатите от измерването:
3kw- 13A.
6kw-21,8
Общо и за двата 34,8,остава варианта да се пробва при включени и двата кога ще изключи 32АП.
PCL82 - майстор
Тези 34А са много малко над 32А, така че може и никога да не изключи или след много часове. Ще има да чакаш и трушаш излишен разход на ток, за нещо, което няма да работи никога толкова продължително.

Ако толкова те притеснява и имаш пари вземи една мотрорна защита. Тя се настройва.
Стиви - специалист
Както писах и първия път, кривата(времето) на изключване е изчислена така, че да изключи при загряване на кабела. За да загрее кабела е необходимо време и няма смисъл предпазителя да изключи веднага.
todortv - майстор
Правил съм доста експерименти с АП.
Ако си купил от тези с оранжевите палци, така работят. :lol:
Пробвай с черните, дори за експеримента сложи Елмарк..... :wink:
fox_vt - майстор
Кабела най вероятно е замазан което му увеличава устойчивоста откъм загряване.Иначе на шнайдер 50А ми изключва при работа на проточния 7 кв и още малко маломощни уреди.Но след 4-5 изключвания се оправи :-D Това измерване на ампеража не е вярно :wink: Измерва се със включени двата уреда иначе пада на напрежение е доста по различен при всеки от двата.С две думи консумирания ток е под 32 А и никога няма да изключи АП.
FM STEREO - специалист
fox_vt написа:
Това измерване на ампеража не е вярно :wink: Измерва се със включени двата уреда иначе пада на напрежение е доста по различен при всеки от двата.С две думи консумирания ток е под 32 А и никога няма да изключи АП.
За това не се бях сетил,ще измеря при включени и двата уреда. Кабела е замазан в стените,но е в гофре,само между две разпределителни кутии в коридора имам съмнение,че не е в гофре,защото в едната кутия не се виждат тръби,между кабелите има гипс,опитах да поразкъртя,но не видях тръби,но ще отворя втората кутия и там ще видя,тя е първата кутия на втория етаж в която идват всички кабели от таблото,което е на първият етаж,но както и да е. Ще направя проба като закача кръга на 25А и ще видя при включен 6 киловатовия след колко време ще изключи или ще задържи.
Към todortv,предпазителие са с жълти палци.
valentino76bs - майстор
todortv написа:
Правил съм доста експерименти с АП.
Ако си купил от тези с оранжевите палци, така работят. :lol:
Пробвай с черните, дори за експеримента сложи Елмарк..... :wink:
+1

Тема "Помощ за АП!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: