Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kopaiko - специалист
Здравейте майстори.Наскоро си взех самозасмукваща помпа за кладенец 600w.Помпата е на 3м над водата и качва на 6м.Но се оказа че като качи около 300 литра загрява и термозащитата изключва, след около 2-3 минути пак включва работи около 5мин. и пак изключва ,това се повтаря докато източа кладенеца,400-500л.Не знам това нормално ли е като и дават2400литра на час.Ще и правя рекламация в Алати но най близкия сервиз до Варна е в СтараЗагора и ме е страх че ще ще я пробват в една кофа с вода и ще ми отговорят че работи.
fox_vt - майстор
Зависи колко е китайска.Защо не си взе потопяема проблем с охлаждане няма да има.Но пък ти точиш май целия кладенец :? Каква е помпата.
kopaiko - специалист
Помпата е wasserkonig WK3-35,пише че е румънско производство по германски лиценз.А водата в кладенеца е около 500литра.
hidrazin - майстор
Е ами ти сега искаш за 100 кинта да си купиш центробежна помпа, самозасмукваща че и да работи. :-D
:partyman:
fox_vt - майстор
Тя че е румънска румънска е.Варианта освен да е менте е да се получава кавитация.Има ли смукател и какъв тип е той?Има ли възможност да се смъкне на 1 метър над водата помпата?Всичко това в случай че самата помпа не е дефектна или менте.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сложи кран на изхода и го притвори
kopaiko - специалист
Смукателя е стандартен 1цол с мрежа и невъзвратен клапан.Крана на изхода да неби да спре греенето на помпата? А относно цената, да си купуваме за 1000лв.помпи та да работят?Въпроса ми беше нормално ли е това поведение,като съм изпълнил според мен изискванията на производителя за дълбочина на засмукването и други такива.
LazarGanev - "Велик майстор"
kopaiko написа:
Крана на изхода да неби да спре греенето на помпата? А относно цената, да си купуваме за 1000лв.помпи та да работят?Въпроса ми беше нормално ли е това поведение,като съм изпълнил според мен изискванията на производителя за дълбочина на засмукването и други такива.
Много е вероятно с кран и дроселиране на изхода греенето да намалее. Една помпа от 200лв е по-добре и върши повече работа отколкото 3 помпи за по 100лв :wink:
kolev_k - специалист
Въпрос към Fox:Като свали помпата на 1 метър какво печели?Дали ще тегли 3м. и ще бута 6м.,или ще тегли 1м. и ще бута 8м.-къде е разликата???Като се сложи притварящ кран на изхода(шибър)намаляваш натоварването на мотора.И къде е проблема като източиш 250л.да я оставиш да си почине,а ти да си изпиеш една студена бира и после да точиш останалото?Това последното служи и за оправдание пред жената като ти каже:-Пак ли бира пиеш?
Последна промяна от kolev_k на пет май 22, 2015 12:04 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Много е вероятно с кран и дроселиране на изхода греенето да намалее
Хм.......по-скоро да намали всмукателя /на 3/4 цола примерно/. Ама ме съмнява да намали греенето. Помпата е менте и е направена да работи малко време :-D
И аз съм за бибо......ментаците там работят при тормоз /вода, киселинни електролити, джибре/ около две години, а ги взимах за 70 кинта /личен опит/. Вадил съм вода от 10 метров бунар дълго време /кубик и половина всеки ден/ :wink:

Тема "Помпа грее?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: