rockwall - майстор
и кво като е 45
EDI - майстор
На моята камина на двора целия димоотвод е с итонг, няма грешка.Лепих с ФЛЕКС, отвътре шпакловах с ФЛЕКС, а отвън гранитогрес.
stokie - специалист
citrofen написа:
Здравей!
Можеш спокойно да облечеш тръбата/кумин с гипскартон, НО
-гипсокартона трябва да е пожароустойчив (на него пише GKF), обикновенно е розов на цвят или надписите по него са червени...
Дайте да се разберем първо каква е функцията на пожароустойчивия гипскартон и защо задължително да е пожароустойчив кипскартон а не обикновен. Обикновения гипскартон също е пожароустойчив но до определена степен 30мин. а пожароустойчивия до 60мин.
има и`highpressed` който му дават пожароустойчивост до 45мин.
pesho - специалист
stokie написа:
citrofen написа:
Здравей!
-гипсокартона трябва да е пожароустойчив (на него пише GKF), обикновенно е розов на цвят или надписите по него са червени...
Дайте да се разберем първо каква е функцията на пожароустойчивия гипскартон и защо задължително да е пожароустойчив кипскартон а не обикновен. Обикновения гипскартон също е пожароустойчив но до определена степен 30мин. а пожароустойчивия до 60мин.
Малко не съм съгласен със stokie-не знам дали да се обърна с "колега"... Та,бях писал някъде преди,но ще повторя...червения ГК-FIRELINE BOARD-не знам дали е най -удачно да се преведе пожароустойчив,но да приемем..Така, зеления ГК-MOISSTURE + FIRELINE BOARD,т.е също е като червения и абсолютно без проблем може да замени червения..Когато говорим за пожароустойчивост за време -говорим за цяла система-каквато е стената(преградата),но изпълнена по всички изисквания (ленти от ГК намазани с негорящ мастик под и над траковете и външните профили ,rockwall ,замастичване и на най-малките дупчици,шпакловане,което също е fireproved и т.н. ) да гарантира ограждането на ОГЪН И ПУШЕК за нужното време да евакуамия на хората.. и тогава вече имаме FIRE RATED WALLS 30,60 или 90 мин ...Благодаря за вниманието..
stokie - специалист
pesho написа:
stokie написа:
citrofen написа:
Здравей!
Малко не съм съгласен със stokie-не знам дали да се обърна с "колега"... Та,бях писал някъде преди,но ще повторя...червения ГК-FIRELINE BOARD-не знам дали е най -удачно да се преведе пожароустойчив,но да приемем..Така, зеления ГК-MOISSTURE + FIRELINE BOARD,т.е също е като червения и абсолютно без проблем може да замени червения..Когато говорим за пожароустойчивост за време -говорим за цяла система-каквато е стената(преградата),но изпълнена по всички изисквания (ленти от ГК намазани с негорящ мастик под и над траковете и външните профили ,rockwall ,замастичване и на най-малките дупчици,шпакловане,което също е fireproved и т.н. ) да гарантира ограждането на ОГЪН И ПУШЕК за нужното време да евакуамия на хората.. и тогава вече имаме FIRE RATED WALLS 30,60 или 90 мин ...Благодаря за вниманието..
пропусна нещо, че накрая минава комисия която замерва налягането и казва дали допълнително да се доуплътнят съответните стени или сътветните стени са в нормата ;)
и също че 2 гипскартона могат да заменят червения така конструкцията става и по-стабилна
pesho - специалист
Всичко останало е в "и т.н.", но 2 бели ГК НЕ ЗАМЕНЯТ 1 червен ГК-грешно мнение...ами 2 червени 15мм с кво се заменят :? ..или СИН ГК+PLANK :? ... всяка стена или таван си се проектира по предназначение със съответните изисквания за здравина,шумо-,топло-,пожароустойчивост....със съответните брой и дебелина на ГК,вата,профили и т.н
stokie - специалист
pesho написа:
Всичко останало е в "и т.н.", но 2 бели ГК НЕ ЗАМЕНЯТ 1 червен ГК-грешно мнение...ами 2 червени 15мм с кво се заменят :? ..или СИН ГК+PLANK :? ... всяка стена или таван си се проектира по предназначение със съответните изисквания за здравина,шумо-,топло-,пожароустойчивост....със съответните брой и дебелина на ГК,вата,профили и т.н
British Gypsum казва че може :shock:
на тебе ли да вярвам или на British Gypsum
и те дават на белия гипскартон 30 мин пожароустойчивост та според тях
1бял30мин+1бял30мин=60мин1червен :wink:
вече е предпочитание на клиента какво ще избере
правили сме с колеги по тази технология никакъв проблем :) става и преградната стена по-стабилна
pesho - специалист
Тук ме хвана-признавам, но от мързел да пиша не се изяснявам докрай.. Та ,ясно ,че белия ГК има няква пожароустойчивост-все пак не е само от хартия,но 30 мин , което е пренебрежително..БЯЛ ГК до 60 мин дават единстенно 2х15 мм ,а за повече не се и споменава..зависи вече от другите изисквания и параметри..
jpelev - помощник
Разгледай тук, може да ти помогне с нещо :) http://www.misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow_6
pesho - специалист
jpelev написа:
Разгледай тук, може да ти помогне с нещо :) http://www.misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow_6
:-D Тва към кого беше адресирано ? :?

Тема "Мога ли да го направя с гипскартон ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: