• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 38
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
shotik - майстор
http://maxbike.bg/calc/category_id/90/% ... 89#formata

Това е линк ,как според тялото ,да се избере велосипед
fu4ko - специалист
Аз като си избирах колело,първо ми хареса формата на рамката и като цяло визията.Шосейното пък го харесах,че върви много леко.Даже ми е подарък.Направих някои промени по него,които не ми харесваха-смених венеца и курбела с клиновете с ос касета квадрат с лагери и венеца с курбела.Само това удоволствие ми излезе към 50лв.После сменях гуми-външни,а после и вътрешни,че пуках.Сега и капла си правих и то отиде към стотачка.Другия месец ще ми донесът от София две вътрешни гуми с дълъг вентил че ми трябват.По натам ще сменя и предния обръч,като каплата ще излезе близо 18 кинта само обръч и спици и плетенето е от мен.Все нещо се намира да сменям да направя както ми харесва.Колкото до линка е полезен,но едва ли всеки,който си купува велосипед гледа такива сайтове.Между другото един познат,който разбира много бил е и състезател ми каза,че рамката на шосейното ми колело е висока за моята височина.
shotik - майстор
Преди да има тези калкулатори и разни поучения ,как да избираме велосипед, как си ги избирахме ? Аз поне за мен ги избирам да са ми удобни за каране. да не съм наведен напраед и да не пада голяма част от тежестта на тялото ми върху ръцете. И като млад не съм харесвал "бегачите" ,дори бях пристрастен към сгъваемият ми велосипед на ESKA Чехословакия. От 1974 година само него ползвах до към 2009 г ,когато се запалих по други ,предимно ретро .Препочитам велосипеди с калници и багажник, разбира се да са най - леки, да могат да се събират в колата ми ,която е комби. От тогава много велосипеди минаха през ръцете ми за ремонт,като идея за колекция ,но и доста разпродадох ,а някои подарих,както знаете. Вече се оглеждам към останалите десетина -петнадесет велосипеда -кой да задържа и кой да продам . Виждам, че няма да имам пари за купуване и съхраняване ,също и място ,а и за кога да ги събирам.
fu4ko - специалист
За ретро колелета не искам и да чувам.За бегачите също има калници.Ами от опит вече мога да кажа,че когато се приведа на шосейното колело и има ветрец не ме спъва толко.Същото се отнася и за планинското.Като малък карах балканче с облегалка.Беше удобно но в баира трудно за каране.Онзи ден се сетих за него като си ходих на село.Скоро мисля да го прегледам и каквото е за оправяне да го оправя.Основния проблем ми е седалката.Отпред се скъса и липсва от дунапрена.Като ученик също карах на баща ми колелото.Марка не знам.С контра,28" цола от старите.Докато го засиля голям зор беше.От 2000 година карам само бегачи.Първия 26" вече 15 години го карам и от миналата година шосейния стар модел.Доволен съм от велосипедите ми.
П.П Багажник нямах и никога не ми е трябвал,но се наложи да сложа заради куфара с инструментите.Друго си е да имаш багажник,ако пък има и щайга цена няма.Ако пък в щайгата или на рамката има и чувал със зърно или смески още по арно.Някои си карат и дърва даже.
shotik - майстор
Днес завърших втория велосипед от тази година и по - точно от 25 март ,когато един мъжки велосипед бе разменен за моя шашав велосипед с малко и голямо колело . Първия албум е за него- как се сдобих ? Амо миналата година на битака в София видях един възрастен човек,който го бута и оглежда сергиите. Попитах го ,дали може да го снимам и той ми разреши. След това видях ,че палчето за скоростите е вързано със свинска опашка и ми каза ,че не работели вътрешни три скорости. Разменихме телефони и след седмица минах до него и му го оправих. Беше много радостен !На 25 март тази година ми се обади по телефона и ме покани да отида при него. Предложи ми тази размяна и за няколко минути размисъл я направихме.
Имаше доста проблеми с боята ,но го разглобих изцяло и едно след друго стигна да окончателния си вид

http://shotik.snimka.bg/other/holandski ... 866803.all

А сега за втория -дамски велосипед ,брат ми го докара миналата година,3-4 години седял на двора на един паркинг. Собственичката му го дала,само и само да се отърве от него. Ръжда ,кал , трагедия, мацано с боя .Така си постоя от към август и преди няколко дни го започнах. Изчистване до метал с нож,шабър и шкурка,след това грундиране и боя. Междувременно се бях подготвил с нови капли,гуми,седалка , кормило и колчето за него ,кошничка и др. Като седя три денонощия ,начертах червените кантове , събрах едно след друго всичко,залепих и лепенките и така до завършен вид

http://shotik.snimka.bg/other/damski-ve ... vot.866801

Приятно разглеждане !
fu4ko - специалист
Личи си,че е пипано с мерак.Направо да пращам и мойто,че има нужда от боядисване :)
timo1 - специалист
Супер са станали.
fu4ko - специалист
Прикачен файл:
DSCN01542.JPG
Днес си поиграх и си смених обръча и на предната капла.Реших да експериментирам с старите спици и надминах себе си.Наплетох я с плетка cross 5.Въобще не знаех дали ще стане с тази плетка.Малко повече врътня беше ама стана.С другите плетки cross 3 и cross 4,спиците излизаха дълги поради разлика в обръчите.Вече каплите са с еднакви обръчи.
shotik - майстор
Снощи получих като подарък един съветски шосеен велосипед ,произведен през 1985 г от колега в този форум,за което му благодаря ! За сега няма снимки ,но скоро ще покажа как изглежда сега и след ремонта .
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 38

Тема "Велосипеди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: