• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivouz - специалист
Аз в такива домати слагам и краставици и лук пък и сирене и др. да убия вкуса на пестециди.
И как така ви остава ракия по това време сигурно цяла зима наблягате на виното?
chicho_mitko - специалист
Да използвам темата на колегата и да задам няколко въпроса: За пръв път самостоятелно насадих доматите. Вече са на десетина дена, поливани са при саденето, на петия и днес на около десети ден налях вадите. Да, ама май не съм ги направил както трябва. На по два реда, 50 см между тях и на метър пътеки. Коренчетата са на по около 35 см едно от друго на реда. Доста е разрохкана почвата и отдолу си е леко влажна. Но водата на няколко вади е малко далечко от корените, на други по-близо. И си попива без да мога да ги налея така, че да сигнат до тях. След няколко поливки се надявам да се поуплътнят и да могат да се напълнят до горе. Дали корените ще си намерят влагата, или да направя вади и от двете страни на двата реда домати. Иначе съм ги садил от кофички с пръстта и нямам нито един увехнал. Ето и снимки:

Прикачен файл

oie_2395959z6b7E4QP.jpg

Прикачен файл

oie_2395714aWgz2skq.jpg

Прикачен файл

oie_2395244UtY50UCt.jpg

Прикачен файл

oie_2310156aKFDGm8A.jpg

Прикачен файл

oie_2310122dS49wwMF.jpg
hidrazin - майстор
Я какъв интересен начин за напояване. Това с вадите бях го забравил. Сега чак ми е интересно да го видя.
Само като се сетя с тия вади какво блъскане и колко време съм си загубил ....... ](*,)
Иначе не го мисли. Ще се напои и няма да има проблем с доматите.
Е, като изключим това че първо вадите ще се напълнят с буйни плевели, огромния разход на вода и голямото количество изгубено време.
:partyman:
vectra72 - специалист
chicho_mitko написа:
Да използвам темата на колегата и да задам няколко въпроса: За пръв път самостоятелно насадих доматите. Вече са на десетина дена, поливани са при саденето, на петия и днес на около десети ден налях вадите. Да, ама май не съм ги направил както трябва. На по два реда, 50 см между тях и на метър пътеки. Коренчетата са на по около 35 см едно от друго на реда. Доста е разрохкана почвата и отдолу си е леко влажна. Но водата на няколко вади е малко далечко от корените, на други по-близо. И си попива без да мога да ги налея така, че да сигнат до тях. След няколко поливки се надявам да се поуплътнят и да могат да се напълнят до горе. Дали корените ще си намерят влагата, или да направя вади и от двете страни на двата реда домати. Иначе съм ги садил от кофички с пръстта и нямам нито един увехнал. Ето и снимки:
Ще я намерят.Така растенията ще направят по стабилна коренова система.
ivouz - специалист
Те тия бутилки от линка са от 9 литровите .Къде ще ги търсим сега ?То една конструкцийка ще излезе по евтино.
Аз тая година пробвах с чесъна между доматите!
crez - майстор
Защо долните листа започват да почерняват и умират, пръскал съм с Шавит+Нуреле, но резултата е нулев. Постоянно листата чернеят, горните се развиват добре, но по долните не.
ivouz - специалист
Мисля че, е пре поливане.Махай ги!
crez - майстор
ivouz написа:
Мисля че, е пре поливане.Махай ги!
Кое да махна, :? доматите или само листата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Тема "Домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: