• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
Твърдия и първите фитинги са от Орекс.
От Рувик изглеждат същите, може и да не са, но са по-евтини.
В Шон-жо - Аветисян, са по-скъпи.

...
Варианта отдолу твърд, после лентата, е много трудно да се направи. Натиках 2 с много нерви. Едното с тел после. Това без телта изби. Другото става, но е огромна играчка и пак пръска малко. Като постои малко се разпуска найлона.
Andri01 - майстор
"...на Рувик не знам откъде са частите, но на Орекс за капковото за гръцки - нямам им вяра за надеждност..."
От "Орекс" взех регулируеми капкообразователи / от червените / ,е що псувни изядоха при регулирането! Трудно се въртят,или протичат много или спират! Абе-кофти!!
ivouz - специалист
Всичко съм купил от Валерий миналата година и съм доволен .Вероятно са китайски но цената....
Моето е със тоя четворен разпределител който показва miroki.До него с твърд маркуч после пак
твърд, кранче (твърд към капков) а разпределението с тройници и колена за капков.
Дебита мога да го регулирам и от разпределителя и от въпросните червени кранчета .
miroki що не си сложиш такива кранчета а търсиш фитинги?
kuger - майстор
Капково в действие
Прикачен файл:
DSC00126 (760 x 570).jpg
DSC00126 (760 x 570).jpg (106.6 KиБ) Видяна 1867 пъти
themask - специалист
Много добре изглежда :supz:

Аз да попитам за съвет - искам да направя подобна на твоята конфигурация с една магистрална тръба и разклонения за капково тук и там (храсти и цветя), като магистралната тръба е закопана в земята. Та въпросът е как е правилно да се направят свръзките на капковите маркучи като са под земята?
hidrazin - майстор
themask написа:
Много добре изглежда :supz:

Аз да попитам за съвет - искам да направя подобна на твоята конфигурация с една магистрална тръба и разклонения за капково тук и там (храсти и цветя), като магистралната тръба е закопана в земята. Та въпросът е как е правилно да се направят свръзките на капковите маркучи като са под земята?
Добре изглежда ама е разхищение на кранчета. Явно тръбата му е магистрална ама не е удачно така.
На магистралата се слага само едно кранче и от него се пуска втора "магистрала" със 16мм тръба - в случая само за пипера.
Така с едно кранче контролираш една култура. Ми ако имам 20 реда пипер и 20 реда домати и 20 реда ... :-D

За закопаната тръба - при мен е така направено. Закопал съм две тръби една до друга и от тях са изкарани отводи над земята.
На всяко място за отвод имам по две кранчета - едно червено и едно зелено. Това е заради различните култури.
Например краставиците се свързват към червеното кранче и се напояват всяка вечер (тази тръба се пуска от програматора всяка вечер).
А например доматите се захранват от зелените кранчета - по тях програматора подава вода 2-3 пъти седмично.
Изпълнението е лесно - към магистралната тръба се монтира водовземна скоба.
На нея се навива мъжки нипел. С него се монтира парче тръба до над земята.
После едно женско коляно и на него се завива кранче с накрайник за 16мм тръба.
Ако не е ясно може да ударя някоя снимка.
:partyman:
themask - специалист
hidrazin написа:
Изпълнението е лесно - към магистралната тръба се монтира водовземна скоба.
На нея се навива мъжки нипел. С него се монтира парче тръба до над земята.
После едно женско коляно и на него се завива кранче с накрайник за 16мм тръба.
Ако не е ясно може да ударя някоя снимка.
Благодаря за обяснението - изясни ми се общо взето, но като все още лаик в областта ще съм благодарен и на някое фото.
Мисля да си направя отделна тема, когато го почна начинанието, за да не мажа по темите на съфорумците с глупави въпроси :partyman:
kuger - майстор
Благодаря за отзивите!
Хидра, как да "хвана" този тип кранчета на 16 мм тръба? Дупката за тия я правя с 14 мм бургия.
Най-важното, това видях направено, пък и това имаше в магазина, не ми се ровеше из нет-а да поръчвам и правя нещо, де не съм го виждал на живо.
Хе, кранчетата са "само" 24 бройки :-D , и най-дето ми харесва е, че хващат капковия маркуч от раз.
hidrazin - майстор
Ми то няма да се види много. Половината връзки са под земята ама все пак...
kr1100 - майстор
Andri01 написа:
"..От "Орекс" взех регулируеми капкообразователи / от червените / ,е що псувни изядоха при регулирането!..Абе-кофти!!
Затова и не купих от тях.
Офф вчера от Филбо купих 50м маркуч ф16 без капкоотделители /твърд/ 50 м на цена под тази на гръцкия в Орекс.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: