Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipilica - майстор
Може да кара щото е от едновремешните, дето са хубави, сега за нищо не стават тия дето ги продават. Крушки само от тия дето са с двоен балон малка халогенка в балон на обикновена крушка, е да ама са 4-5 лева ама си струват парите. Само такива са в къщи и вече повече от две години нямам дала фира.
kozl - майстор
kuger написа:
Я ми обяснете на мен как лампа 250W, отоплителна, 220V може да кара над 10 години, а през това време да сменя други две "уж" нови?
Основна грешка на производителя, но с течение на времето грешните или отпадат от бизнеса или не си повтарят грешките.
И все пак съдейки по крушките на входа (стълбищно осветление), рядко пукаха. Обичайно кротко прекъсваха жичката. Но в един момент на изчезване на популярните марки от пазара се надянах на подобна партида крушки направени с материали за фоерверки и започнах редовна акробатика до изчерпването на кашона.
След тази акробатика експериментирам тук там с LED и от промоция в Метро закупих 100 бр. халогенни крушки по около левче.
А тези не съм ги пробвал:
Прикачен файл:
Крушка н-ж.jpg
ditronix - специалист
И като виснат пластините, крушката гърми? Да не са пластини с датчици, като еърбеците? :-D Айде малко по-сериозно. Колкото до въпроса за крушките-столетнички нали дадох линк, гледайте филма бе хора! Много е поучителен!
evil - специалист
Когато пластинката е мека и няма натиск започва да грее а там където опира не е ли калай който може би се разстапя ....така така предполагам,не съм сигурен
kuger - майстор
kozl написа:
А тези не съм ги пробвал:
Прикачен файл:
Крушка н-ж.jpg
Изключвам тея "нискобюджетните" китайчета, дето стават за пиратки, а се продават за 0,5лв/бр., къде ги има тея от снимката? Пише "Специална сигнална", значи доста по-дълтотрайна, а пак по 0,5 лв.
Спешъл май бяха на времето едни от 125W, но цокъл байонет, и голям балон, нямаха изгаряне. Ползвахме ги на фабричните комини, да пазят от самолети. Хем бяха във херметично затворен корпус, без никакво охлаждане.
kozl - майстор
Снимката е от каталога на Метро, но откак ги запретиха обикновените крушки с нажежаема жичка, официално продаваните са със "специално предназначеие". А обикновени се намират "под рафта". Бях пазарувал за проба подобни, на които пишеше, че са за яхти и издържат на вибрации. Оказа се, че не издържат продължиелно без вибрации :lol:
kuger - майстор
Там е фокуса, я! Пишат със спецпредназначение да вървят на пазара, а, не че са такива!
Kondor1 - специалист
В района ги продават като "индустриални осветителни тела" (тия от 75W нагоре). Цялата забрана излиза, че е тъпотия. Отделно, че е радост за Сърбия и Македония, където произвеждат подобни крушки.
kolev_k - специалист
Да използвам темата.От няколко години ползвам 200 ватови на вилата,българско производство.Не знам дали все още могат да се намерят от някъде.Та изгаря едната водеща жичка която е извън балона,и която е значително по-тънка от другата.Нажежаемата е здрава.Нарочно ли ги правят така че да върви оборота?!Димер ще спаси ли положението,или със сериен ключ с диод,първо през диода да загрее лампата,после на пълна мощност?
Virtuozo - специалист
Търсете от тези http://www.elbulgaria.com/c474/p68654/z ... vania.html трудни са за намиране но ги има. Цената е около 3 лева живота им е 8 пъти по дълъг от обикновените има светофарче на кутията и пише че не се ползват в домовете,което е глупост и не му обръщайте внимание. Кутийката е в преобладаващо зелено и все пак се ръководете от правилото,че крушката гаранция няма.

Тема "Гърмящи крушки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: