Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Andisi написа:
Някой да се облажил от шмиргелите които пуснаха днес? Аз много се чудих дали да не мина да взема един, но накрая се отказах. Интересува ме ако някой е взел дали има биене и колко шумни са.
Аз си купих. Моят за съжаление бие много и ще го връщам. (кофтито е, че човек, без да го вкл. да го пробва, не може да разбере дали го бива) Иначе направата изглежда солидна. Производство на Гризли са...
fore - майстор
Стан, извинявай, но ще го кажа :lol:

Аз си мислех че съм карък, но Ти ме обори в моето си виждане !
Andisi
И аз имах такива предположения и затова реших да пасувам. Иначе за тази цена, ако двигателя е добре си е направо екстра.

Те ако всички са такива, няма да е карък. Трябва да се види процента брак :D
stan73 - майстор
Аз ненапразно искам да пробвам всичко преди да го купя...
Принципно имам шмиргел Бъджет, почти не е ползван, бие леко и е 150 вата. Исках да купя този - уж по-мощен (200 вата) и се надявах да не бие изобщо, но той направо друса масата... :( (ако са така - ще си остана с Бъджет-а)
EDI - майстор
Проверихте ли дали проблема не е от затягането на дисковете.Някой път не ги затягат като хората, или ги затягат накриво и бие диска, а не оста на мотора.
fore - майстор
Преди доста време купих от Илиенци един настолен малък Ферм- занесох го на вилата и си бачка ОК. Тих, балансиран -работи. Тук ползвам голям Спарки-хубава машина.

Та и Китаеца и марковият стават. Незнам що пък Лидълският да не става. Един шмиргел или флекс ако не могат да направят какво остава за другите им машини.
stan73 - майстор
Стегнати са, но сякаш левият диск бие наляво/надясно. Струва ми се, че остта е крива... Ако не се навият да пробваме там друг (ако изобщо са останали като отида), направо ще си искам парите (далече ми е - не мога да ходя постоянно натам при проблем).
Stefan_62 - майстор
Аз си заприходих един шмшргел, но за парите си мисля, че е добре. Пробвах го в къщи без да го захващам с болтове и наистина отначало има малко вибрация но след това нещата си влизат в нормите. Имам на Ферм един 150вт. и той при първата проба си вибрираше по-вече, но като го захванах на плота с болтовех всичко се оправи. На Лидълският ми направи впечетление, че десният диск отначало леко бие странично, но не съм проверявал дали са стегнати добре. Иначе като гледам Ферма и този от Лидъл направо са си едно към едно по външен вид и сглобка. Абе за тези пари си е добре, може пък да съм случил на по-добра сглобка.
griffin - майстор
Ако шмиргела бие може камъка да е дебалансиран ако биенето е настрани може да завъртите диска и да го стегнете пак, така с няколко опита ще се намали биенето. Аз подлагам големи картонени шайби с изрязан сегмент от шайбата като се въртят двете шайби една спрямо друга може да се правят регулуровки. Ако диска бие нагоре надолу може да се шлайфа леко диска е подобно чудоИзображение. Има и други видове но мен тоя ми допада повече. Малките шмиргели бият по малко заради размера на диска но с малко играчка можете да си настроите и големите камъни. Има доста филмчета в интернет.
Разглезихте се с тия връщания ми се струва :lol:
Andisi
Според мен скоро от Lidl трябва да почнат да плащат и по един билет за пътуване при връщане, че им го носиш на ръце. :) Това с настройката е добре, но май трябва да се прави на всяка смяна на дисковете ако проблема е в оста/лагерите. Дали е с алуминиеви намотки предвид цената?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: