• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Linux-Code - специалист
Уж фотоапарата е цифров 4 MPX но защо вади такива снимки, и аз не знам, явно нещо от менюто трябва да видя, за по добро качество.
Прикачен файл:
22.jpg
22.jpg (90.91 KиБ) Видяна 2083 пъти
kozl - майстор
Прилича ми на трансформатор 220-2х12 V. Аз мах такъв и го подарих на един автомонтьор да си захранва подвижна лампа на 24 волта. Също така беше стегнат с винкели отдолу и горе. Само че от снимките на лустерклемата би трябвало да е първичната, а вторичните не виждам де са. От едната малка бобина нещо стърчи, но трябват още 3 извода.
MamaMy - майстор
Linux-Code написа:
Уж фотоапарата е цифров 4 MPX но защо вади такива снимки, и аз не знам, явно нещо от менюто трябва да видя, за по добро качество.
Какво да го правиш? Самсуняг. Никога не са били сила във фотоапаратите. По са слни в телевизорите :-D

Иначе по темата, имах такъв правен за захранване на неонова реклама.
jordanvass - майстор
Linux-Code написа:
Прикачен файл:
22.jpg
Снимал си на скорост 0,5 сек от ръка, ти какво друго очакваш, освен мазаница?
А за трансформатора - едва ли ще ти пасне на нещо с напреженията, които дори не знаеш какви са. Ще иска пренавиване, а като се има предвид, че дори не знаеш какво е това, май ще си остане в тоя вид в шкафа.
kuger - майстор
Да беше го снимал и отзад? Трябва поне още една клема на ниското напрежение да има.
Снимките какви ще са зависи от програмата, с която ги компресираш. 4Мпх си е достатъчно добра резолюция, но ме съмнява дали снимаш с нея. Моята стара Нокиа с 0,3 Мпх прави по-добри снимки.
П. Петков - специалист
Прилича на стар, високоволтов трансформатор за неонови реклами. Мисля, че вторичната му намотка беше 2 х 3,5 kV, като средният извод е заземен. Навремето, върху козирките на приземните етажи на сградите (по улиците) се намираха много, като те бяха с пробита вторична и ги изоставяха там при замяната им с нови. Първичната обикновено е здрава, защото имат голямо разсейване и издържат на късо съединение в товара. Май се произвеждаха в Годеч. Имаха обаче и керамични високоволтови изолатори, които впоследствие ги спестяваха, като изводите ги слагаха направо на намотките на вторичната. Тъй като средният извод е формиран от изводите на двете отделни, вторични намотки, то тези "средни" изводи са "вързани" направо към магнитопровода - тоест, са заземени и не се виждат външно.
kozl - майстор
А как промени втората снимка да е в друго отношение ширина/височина. Аз имам 10 Мпк апарат Олимпус и няма функция за други формати освен 4:3. Но имам стара камера Самсунг с миниDV касети, в която има слот за флаш памет и снимките се записваха на паметта. Та снимките направени с камерата, сравнени с същите по големина на файла от 3,2 Мпк Панасоник, бяха "гола вода". А освен това ауто фокуса на близко и той май не е в ред на твоето фото.
Linux-Code - специалист
Всъщност задната страна смисъл да го снимам, понеже няма никаква разлика, абсолютно същата визия има. Вижда се на втората снимка извода с кабелчета - един квадратен черен. Някой по горе беше писал, че подобни се използвали за неоново осветление, което значи ще може да се използва и като дросел.

На втората снимка да излезе с по прилично качество, влязох в менюто и настройх опциите за качество от Normal на Super Fine, това е най крайната точка за качество, от там увеличих на макс Sharpness както и Brightness, понеже по дефоулт бяха на Normal. Но има и друго - че форума има лимит на размера на снимката, и по дефоулт моят SAMSUNG прави размер на снимата по 1 MB, и за да я прикача във форума, трябва да компресирам с Фотошопа, и от там пада качеството. Вярно е авто-фокуса нещо не е както трябва. Съгласен съм че SAMSUNG са богове на телевизорите, моят е такъв и не е мръднал, но понеже съм фен на тази марка и за това купих такъв фотоапарат.
jordanvass - майстор
Следващия път не компресирай, а намали размера на изображението от 2272x1704 на 800х600 или 1024x768. Обемът на файла сам ще си намалее, а и ще се вижда съразмерно в страницата на форума. Щото така тия 2272 пиксела не се събират на екрана.
kuger - майстор
Linux-Code написа:
Всъщност задната страна смисъл да го снимам, понеже няма никаква разлика, абсолютно същата визия има. Вижда се на втората снимка извода с кабелчета - един квадратен черен. Някой по горе беше писал, че подобни се използвали за неоново осветление, което значи ще може да се използва и като дросел.

На втората снимка да излезе с по прилично качество, влязох в менюто и настройх опциите за качество от Normal на Super Fine, това е най крайната точка за качество, от там увеличих на макс Sharpness както и Brightness, понеже по дефоулт бяха на Normal. Но има и друго - че форума има лимит на размера на снимката, и по дефоулт моят SAMSUNG прави размер на снимата по 1 MB, и за да я прикача във форума, трябва да компресирам с Фотошопа, и от там пада качеството. Вярно е авто-фокуса нещо не е както трябва. Съгласен съм че SAMSUNG са богове на телевизорите, моят е такъв и не е мръднал, но понеже съм фен на тази марка и за това купих такъв фотоапарат.
Защо не се пробваш с това: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 0622,d.bGg
  • 1
  • 2

Тема "Какво е това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: