• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
ivouz написа:
Всичко съм купил от Валерий миналата година и съм доволен .Вероятно са китайски но цената....
Моето е със тоя четворен разпределител който показва miroki.До него с твърд маркуч после пак
твърд, кранче (твърд към капков) а разпределението с тройници и колена за капков.
Дебита мога да го регулирам и от разпределителя и от въпросните червени кранчета .
miroki що не си сложиш такива кранчета а търсиш фитинги?
Търся за ето тези тройници. Които съм подчертал при теб.
В магазина ми казаха, че може да не мога да вкарам твърдия маркуч в тройник за лентов. И за това ме отказаха.
Стават ли със сигурност?
Другото ми е готово и не ми трябват повече кранчета. Трябва ми точно разпределението след тройниците. Капковия е лентов. Имам и 50м твърд капков, но него ще го мисля после.
Ако тройника или снадка лентов лентов, става за твърд мога дакупя и снадки за лентов, такива поне има.
Аз си купих 4-5 да имам , но ме съм сега на село да пробвам.
miroki - майстор
kr1100 написа:
Andri01 написа:
"..От "Орекс" взех регулируеми капкообразователи / от червените / ,е що псувни изядоха при регулирането!..Абе-кофти!!
Затова и не купих от тях.
Офф вчера от Филбо купих 50м маркуч ф16 без капкоотделители /твърд/ 50 м на цена под тази на гръцкия в Орекс.
На каква цена е, че мисля да купя още 50м. За пръскалките.
В Орекс е около 22 лв.
Duke_BG - специалист
hidrazin написа:

.....
Добре изглежда ама е разхищение на кранчета. Явно тръбата му е магистрална ама не е удачно така.
На магистралата се слага само едно кранче и от него се пуска втора "магистрала" със 16мм тръба - в случая само за пипера.
Така с едно кранче контролираш една култура. Ми ако имам 20 реда пипер и 20 реда домати и 20 реда ... :-D

......
:partyman:
а дебита за колко метра ще стигне от едно кранче ?
смятам да правя инсталация с около 30 метра магистрала Ф32 от бидон 1 тон, и мислех да го правя с кранче на всяка вада от магистралния.

това което си написал ми хареса като идея но се притеснявам за дебита

някой има ли идея за качеството на тези : произодители от Бургас
предлагат ми цена за капков мъркуч Ф 16, 8 mil / 200 mic / 10 см / 8л/м/час от 0,1 лв/метър без ДДС и миннимално кол-во 500 м
ivouz - специалист
Към miroki:
Аз под твърд маркуч имам в предвид обикновен армиран маркуч 1/2.
Не можеш да вкараш твърд към тройник за капков .Виж как е при мен!

Прикачен файл

Graphic1.jpg
miroki - майстор
Да де и моята схема е същата.
Само, че не ползвам армиран маркуч, а твърд капков без отвори, който е за магистрали само.
Сега остана да кажеш какъв ти е капковия маркуч, за да се разберем.
Тази система за след тройника е за твърд капков маркуч, води се ф16
Но, аз ползвам след тройника лентов (мек), води се ф17.
За това на тройниците трябва да сложа преход към лентов маркуч.
Имаше идея да ползвам тройници за лентов (мек) маркуч, но както казах в магазина ме отказаха, понеже нямало да мога да го вкарам в твърдия от другата страна. За това питах някой пробвал ли е да го вкара.
...
Не си ли доволен от кранчетата на разпределителя, сложил си още едни?
Andri01 - майстор
"...понеже нямало да мога да го вкарам в твърдия от другата страна. За това питах някой пробвал ли е да го вкара...." Абе,младо момче си,недей така !Ко искаш,някой "дядо"!?!? ли да дойде де ти...направи капковото де !Ти ко си помисли? :? :)
ivouz - специалист
Ми точно щото не намерих преходници от 1/2 към ф17 сложих тия кранчета.
radius - майстор
miroki написа:
Имаше идея да ползвам тройници за лентов (мек) маркуч, но както казах в магазина ме отказаха, понеже нямало да мога да го вкарам в твърдия от другата страна. За това питах някой пробвал ли е да го вкара.
...
Не може ли с пистолет за горещ въздух да се поомекоти твърдия маркуч. С полиетилена е по-трудно от ПВЦ-то, но пак има ефект.
miroki - майстор
Andri01 написа:
"...понеже нямало да мога да го вкарам в твърдия от другата страна. За това питах някой пробвал ли е да го вкара...." Абе,младо момче си,недей така !Ко искаш,някой "дядо"!?!? ли да дойде де ти...направи капковото де !Ти ко си помисли? :? :)
Разбрах аз каквото трябва. :lol:
Но дали ще купувам връзка за лента и да се мъча да натикам 16 ката или връзка 16 към 17. Е по-добре да взема връзката 16-17.
В случая ме интересуваше дали някой го е пробвал на тройник 17 ка, да натика 16 ка.
...
Аз намерих такъв преход но 8 бр. чакам да пристигнат останалите.
...
Не може ли с пистолет за горещ въздух да се поомекоти твърдия маркуч. С полиетилена е по-трудно от ПВЦ-то, но пак има ефект.
Предполагам, че ще стане, но както споменах до края на седмицата не съм на село при маркучите и фитингите. А и нямам такъв пистолет.
Ако не заредят това, което чакам, ще действам по другия начин.
т.е. вместо тази връзка
Изображение
Ще ползвам тази:
Изображение
Ми точно щото не намерих преходници от 1/2 към ф17 сложих тия кранчета.
Т.е. на теб от крана на татък ти е лентов маркуч, нали така. Това исках да разбера през цялото време.
какъв ти е капковия маркуч.
...
Предполагам, всички разбраха, че трябва да стане това:
Изображение
Но вместо зелен маркуч е твърд капков ф16, без капкоотделители.
Andri01 - майстор
При мене основния маркуч е като този-оплетения. Разклоненията са с 16мм. и от червените капкообразователи. Сложих регулируеми,защото височината на бидона ми е към 5м. и налягането може да не стигне до края на реда. Часовник 24 часов,и работят по около 1ч. на ден-тиквички и краставици.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: