• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vedved - помощник
Искам да помоля за помощ ! Сам си монтирах контактите, но явно съм объркал нещо, защото на някои от контактите на едната клейма се образува нагар и щепсела на уреда, който съм включил също се нагрява много (наблюдавам го само при уреди с по-голяма консумация - печки, флекс, бормашина.... )
Прилагам и снимки на вида ключ и начина, по който съм го свързал (това е сменен контакт, от същия вид. Загара се образува на лявото гнездо/клейма).

Благодаря предварително !

Прикачен файл

06052008128.jpg
вид контакт
06052008128.jpg (36.46 KиБ) Видяна 4518 пъти

Прикачен файл

06052008131.jpg
06052008131.jpg (33.96 KиБ) Видяна 4518 пъти

Прикачен файл

06052008139.jpg
06052008139.jpg (51.63 KиБ) Видяна 4518 пъти
qnass - специалист
Обикновено това се получава от хлабава връзка.Провери не само контакта но и връзката в щепсела на електро уреда.
Palawnik - специалист
Втората причина може да е калпав контакт. Тези електроуреди които описваш искат или контакт с твърда връзка или поне усилен контакт.
romanpm - майстор
Честит празник Свети Георги на всички и най-вече на Поморийци !
Качеството на контактите си казва своето , това са турски буклуци красиви като дизайн , а нашите са точно обратното ! :)
vedved - помощник
Palawnik написа:
Втората причина може да е калпав контакт. Тези електроуреди които описваш искат или контакт с твърда връзка или поне усилен контакт.
Какво ще рече контакт с твърда връзка или усилен контакт ? :?

Относно връзването - някакви препоръки или забележки ?
vedved - помощник
romanpm написа:
Честит празник Свети Георги на всички и най-вече на Поморийци !
Качеството на контактите си казва своето , това са турски буклуци красиви като дизайн , а нашите са точно обратното ! :)
Merlin Gerin - мисля, че се произвеждат някъде в евросъюза, вносител им е Schneider Electric. А като инфо ще ти кажа, че и със онези българските "грозните" когато включих флекса и той прегоря, затова ги и смених - контактите.
qnass - специалист
Контакта който си показал е на Шнайдер и е от серия Алия.Никак не са лоши но все пак си затегни добре клемите
mitcd - специалист
При големи консуматори - твърда връзка !
vedved - помощник
mitcd написа:
При големи консуматори - твърда връзка !
Какво ще рече твърда връзка ?
Trifun - специалист
Твърда връзка ще рече кабела на консуматора (примерно печка) да е свързан директно със захранващият кабел - без щепсел, без контакт.
Как ще се направи тази връзка - дали с клеми, дали с усукване и запояване - зависи от вас.
  • 1
  • 2

Тема "Нагар по ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: