• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lov - майстор
То за можене може и не е никакъв проблем ама тоя акумулатор трябва и да се зарежда от нещо.
Neno Er - специалист
lov написа:
То за можене може и не е никакъв проблем ама тоя акумулатор трябва и да се зарежда от нещо.
Много ясно, че ще трябва да се зарежда. Просто не поясних, че лампата искам да я ползвам като дежурно осветление в едно предверие на село. Така, че акумулаторът ще се зарежда с токоизправител и таймер. А лампата има и режим да трепе насекоми.
Linux-Code - специалист
Ще поразпитам по магазините дали имат същият стандарт батерии... ако продават само батерии изобщо, да не ми кажат че продават само и единствено лампи с батерии, понеже ей така миналата година, исках да купя само стъкло за лампион, и що нещо магазини за осветителни тела обиколих, и даже и големи свето-маркети, навсякъде ми казаха че не продават само стъкла, a просто лампиони. Та се наложи да му приспособя едно стъкло от полилей. Дано и с батериите да не ми излязат с този номер, че продават само комплект - лампа с батерия..... :?
hidrazin - майстор
Linux-Code написа:
Ще поразпитам по магазините дали имат същият стандарт батерии...
Зависи в кои магазини. Ако търсиш акумулатори(щото не са батерии а акумулатори) за соларни лампи няма да намериш.
Ако обаче разгледаш тук може да откриеш каквото ти трябва.
http://www.elimex.bg/category/437/akumu ... a-r03.html
Май и не си казал какъв точно е твоя модел?
:partyman:
ivanovbg - майстор
Да ама 2-3 лева за акумулатор, като цяла лампа е 1,75...http://jysk.bg/gradina/solarni-lampi/so ... -plastmasa :?
lov - майстор
Neno Er написа:
Много ясно, че ще трябва да се зарежда. Просто не поясних, че лампата искам да я ползвам като дежурно осветление в едно предверие на село. Така, че акумулаторът ще се зарежда с токоизправител и таймер. А лампата има и режим да трепе насекоми.
Ако е само заради насекомите по бумагите пишат че ги прилича ултравиолета или по точно спектъра до синьото. Та освен белите може да добавиш и нещо синичко. Иначе връзваш ги последователно в зависимост от тока дето трябва да минава през тях докато ги нагласиш бройките. И тъй като няма да дириш максимална яркост по добре един диод от горе от колкото товарно съпротивление.
Знам че те сърбят ръцете и си майсторяв ама най лесния начин е да купиш едно парче светодиодна лента и направо да я залепиш там тя си е нагласена точно за 12 волта и няма да мислиш за никакви съпротивления. Само запояваш кабелчетата.
Ако е само заради осветението има светодиодни лампи с датчик за движение. Щото колкото и добре да ги трепе лампата пак се събират повече от колкото умират.
Neno Er - специалист
Ламбето е с два режима:
– осветление, свети бял светодиод.
– комаротрепач, свети друг с лилав отенък и тогава явно "електрическият стол" е под напрежение.
Както вече писах на едно друго място, лампата бе намерена в един контейнер за боклук и само и бе отлепено панелчето а акумулаторчето бе сдало поста.
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Да ама 2-3 лева за акумулатор, като цяла лампа е 1,75...http://jysk.bg/gradina/solarni-lampi/so ... -plastmasa :?
Тези дето ги показваш не са точно такива. По-малки са от тези в първия пост.
Оня ден купих на майка ми три от тези малките за под 5 кинта. Не знам още с какъв акумулатор са - вътре няма място за нормален размер АА или ААА.
И на малките панелчето им е по-малко. Значи по-малко заряден ток, по-малко време за светене или ще светят по-слабо.
Като ги пробвам ще кажа какво става от тях. Иначе да. Понякога ремонта не си заслужава.
По-горе беше дадена добра идея - не особено читави акумулатори за фотоапарат.
За фотото няма да вършат работа. За ламбата ще са перфектни. В тези по-големите може да се намери място и за още по-голям акумулатор.
Примерно от стара батерия за винтоверт може да се извадят няколко що годе читави елемента.
:partyman:
Linux-Code - специалист
Модела е HW-9081S, параметрите са следните:

1 x Max. 0.07W IP44

1 x NiMH (AA); 600 mAh / 1.2V

Фирмата е NINGBO HANWEN ELECTRIC CO. LTD.

Днес пробно оставих една срещу слънцето на предната ми тераса която е западна, и след два часа я вкарах в коридора на тъмно, и за моя изненада диода светна, и оставих там, и гледах че продължаваше да свети, и след около час угасна. Вероятно трябва цял ден да ги напече слънцето, за да се възбудят батериите.
  • 1
  • 2

Тема "Градински соларни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: