• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
ivouz написа:
Към miroki:
Аз под твърд маркуч имам в предвид обикновен армиран маркуч 1/2.
Не можеш да вкараш твърд към тройник за капков .Виж как е при мен!
Изображение
При теб колко реда маркучи и с каква дължина са маркучите на кран.
При мен ще са 6 бр. по 10 метра. На кран общо 60 метра, маркуч с капкоотделители през 10 см.
За грубо 10 литра на минута вода.
ivanovbg - майстор
Това дето съм слагал на снимката си е обикновена водовземка за мек маркуч, но става и на 16-ката идеално, а капковия е 17.
Изображение
И си монтирай задължително водомер. Хем знаеш колко вода си полял, хем ако се случи да ти прегризе маркуча някоя мишка или ти изпусне някоя връзка ще разбереш бързо :)
miroki - майстор
ivanovbg написа:
Това дето съм слагал на снимката си е обикновена водовземка за мек маркуч, но става и на 16-ката идеално, а капковия е 17.
Изображение
И си монтирай задължително водомер. Хем знаеш колко вода си полял, хем ако се случи да ти прегризе маркуча някоя мишка или ти изпусне някоя връзка ще разбереш бързо :)
:lol:
Това за водомера и мишката ми хареса. Но на помпата не ми се занимава и с това. Иначе през филтъра минава 43л/м повече не може.
И аз загледах водовземките колко са сходни с тези за лента. Не не се бях замислял за такава комбинация.
...
Тъкмо преди малко се обадих да видя какво става, имат ги налични и утре ми ги изпращат от тук:
http://kapkovo.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1 ... 0%BA%D0%B0
Имат налични но ел. магазина им в момента е трудно обслужваем и поръчах повторно по телефона.
25 ст. на бройка и 3-4 лв. доставка, какво да се прави, като са свършили във Варна.
за 40 бройки си заслужава. Аз изгорих повече от 4 те си посещения на 1 магазин само.
ivouz - специалист
miroki как не се разбираме бе човек?
Просто вместо това което си поръчал аз слагам кран(червен)ф16 към ф17
Погледни още веднъж схемата ми едните са черни,капкови,лентови маркучи а, другите са зелени,
армирани като тия които показваш на снимката.До крана зелен след това черен(капков)
Разклоненията са с джаджи само за капков маркуч.
А ,иначе имам16 реда по 6 метра през 20 и 30 см.
п.п. на всеки кран по 4 реда.
miroki - майстор
Защото за пръв път написа, че ти е лентов маркуча. Иначе стигнах до извода след много питане, понеже писа 17 на едно място и затова писах това:
Т.е. на теб от крана на татък ти е лентов маркуч, нали така.
Иначе те разбрах.
Твоя маркуч капковия също е лентов. И затова спокойно ползваш тройник за лентов капков. А аз, не, защото съм с твърд до тройника. Тройниците за лентов са много скъпи, а на мен ми трябват повечко.
Многото питане вероятно дойде поради 3 те вида обичайно ползван маркуч:
-твърд капков с капкообразуватели ф16 - за поливане
-твърд капков без капкообразуватели ф16 ползва се за свързващ маркуч (аз го ползвам вместо зеления)
-лентов капков ф17 -за поливане
...
Иначе имаш запас в системата, един кран от оня разклонител на 4, пуска над 8 литра вода. Аз му приготвих маркуч за 10л. за да се разтоварва системата.
ivouz - специалист
Eее най после. Дано сме били полезни и на други!
kr1100 - майстор
miroki написа:
Офф вчера от Филбо купих 50м маркуч ф16 без капкоотделители /твърд/ 50 м на цена под тази на гръцкия в Орекс.
На каква цена е, че мисля да купя още 50м. За пръскалките.
В Орекс е около 22 лв.[/quote]

Съвсем те забравих. 0,329 лв/м без ДДС /19,47 лв 50 м с ДДС -с отстъпката
miroki - майстор
Е, аз отстъпка нямам. Та цената ще е същата, като на Орекс.
kr1100 - майстор
едното италиански другото гръцки продукт.На гръцки и китайски вяра нямам . Има още по-втни в Шон и Жо /Аветисян/ ама са за еднократно изполване.
hidrazin - майстор
Малко скъпичко ми се вижда за 16мм твърд/ Взимам го май на 23 стинки но при мен бирата е друга.
Просто ми го хващат на доставна цена без надценка. Преди го взимах на 39 и няколко стотинки (близо 40) и то на дребно.
Мисля че цена над 40 стинки си е обир. :?
:partyman:
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: