• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hristov1 - специалист
Здравейте благодаря ви за съветите проблема се оказа в таблото бушоните са ми от старите както казах единия беше изгорял и не се виждаше по пр. нали като изгори и изхвърча пружинката а на този всичко беше здраво и това ме заблуди.Всичко е ток.. Поздрави :))) :partyman: :partyman: :-D
mupo - напреднал
Здравейте, ще пиша тук, за да не пускам нова тема.Вчера ми се появи проблем в контактите в едно банкетно помещение.Там всички ел. работи са на един предпазител(Знам, че не е добре но е малко заварено положение) - осветление (изцяло LED) и 7-8 контакта.Вчера сутринта всичко си работеше, но вечерта някой контакти отказаха.Образно казано контактите са на 2 кръга, разделени в една разклонителна кутия.В единият кръг спря предпоследния контакт, на него е включен обемен бойлер, който се включва един път на месеца.След този контакт има още един който работи.На другият кръг спряха последните два контакта(във вторият е включен телевизор), а преди тях има още 1 който работи.Малко сложно го обясних, но не разбирам от токове.Предпазителя не е падал и се чудя какъв може да е проблема.Логично е да има някъде прекъснат кабел, но е интересно как са се прекъснали.Не съм пренатоварвал мрежата там, освен с бойлера, но кабелите са нови, слагани преди 2 години.В понеделник ще викам ел. техник.Но ми е интересно да прочета първо мнения по въпроса.
shadow__01 - майстор
Бойлер в контакт не се включва!
Иначе за другите според мен проблема е в контактите.
Най-вероятно разхлабени клеми или разтегнати пластинки. Вероятно е дреболия.
mupo - напреднал
Забравих да кажа, че проблема не е в контактите, свалих единият, няма напрежение по кабела.Иначе този бойлер си е направен с кабел със щепсел и така го ползвам.
kuger - майстор
На първия клон търсиш от къде е захранен контакта за бойлера /другаде се обсъжда как се захранва бойлер/. Най-вероятно е разклонителна кутия, и проблема е там.
На втория клон търсиш от къде е захранен работещия контакт и тръгваш от там.
Всичко това е при условие, че си описал правилно последователността на захранването на контактите.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: