• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33
Всички въпроси за вилата.
badves - специалист
Прикачен файл:
CAM00005[1].jpg
Прикачен файл:
CAM00004[1].jpg
Прикачен файл:
CAM00003[1].jpg
Прикачен файл:
CAM00002[1].jpg
Прикачен файл:
CAM00001[1].jpg
Продължаваме нататък
ivouz - специалист
Badves отдавна следя твоята тема и ти се възхищавам на упоритостта и майсторското изпълнение.Това което си направил е респектиращо .Браво !
Та, най после се престраших да ти задам няколко въпроса:
Преди това да кажа че имам съвсем малък опит с камъка(Около 20 квадрата).
Значи, колко широка и дълбока ти е бетоновата основа под зида?
Възможно ли е зидането на еднолицева зидария ?Целта ми е да спестя камък .Знам че, зависи и от камъка . Той при мен и дефицит.Ще зидам с цимент,каменно брашно и пясък.Как мислиш ще
стане ли?Дай някаква идея .
Ще се опитам да наподобява това:

Прикачен файл

19497_17.jpg
Stefan2000 - специалист
Еднолицева, ама другата страна видима ли ще е?
Ако не е видима, става. Редиш гадния камък от вътре, заливаш го, и пак така.
ivouz - специалист
Стефане здравей.
И двете страни са видими.Моите камъни са с приблизителни размери 20/40/30 и имат по три лица Казвам приблизителни размери,не са като газобетони блокчета де.
Целта е отвън да изглежда като на снимката.
Какво значи да заливам, кофраж ли имаш в предвид?
Мислех да си го сортирам че,да имам редове с еднаква височина.
Ако редя ред и изчаквам да изсъхне няма ли да стане всичко на всичко ще бъдат 4 реда.
Ще опитам и отвътре да слагам по малки камъчета (без претенции за редове).
.Въпроса е да не става повече от 30-35 см.
Нещо таково отгоре гледано:Лицето от ляво.

Прикачен файл

Зид.jpg
Зид.jpg (16.52 KиБ) Видяна 2706 пъти
Stefan2000 - специалист
Под заливане имам предвид пълнежа м-у двете страни.
При тебе явно си е двулицева стена, и няма как да избягаш от това.
Камъни с по 3 лица са нещо прекрасно, защото има и такива дето нямат и нито едно :)
Правиш ред-два отвътре и отвън, в зависимост от височината на камъните, и след това запълваш междината с филцов разтвор и негодни камъни. И после качваш следващи редове.
И не се жали цимента.
П.п/ Оф, чак сега видях картинката. Тия 30 см. как ми малеят за каменен зид. Даже като гледам картината, казвам твърдо не. Ама знам ли, да споделят и други хора...
ivouz - специалист
Да такъв порядак на нещата го знам двете лица и пълнеж от вътре така съм редил вече става минимум 50 см. Номера е да се спести камък че е дълга пустата и ограда .Аз ако имах камък то....Впрочем ти моя камък го знаещ ваден е от зидове.

Прикачен файл

77.jpg
ivouz - специалист
Тук е двустранен:

Прикачен файл

111.jpg
badves - специалист
Моя сьвет е поне 0;50см да е широк зида а на колоните 0;80см.основи 0.80 дълбочина за тази ограда с отворите ти трябва много хубав камък защото имаш много ъгли а там се слагат камъни с 4 лица .Иначе няма никва философия пясък цемент 1:1 първия ред слагаш наи големите камъни на горе по малките преди да почнеш си ги сортираш за ъглите наи хубавите и наи важното да се застъпват като тухли.
ivouz - специалист
Те на тая ограда която съм показал (първата снимка)колонките са тухла единичка и аз така смятам да ги правя само че, ще бъдат измазани.
Камъка не стига че,не ми е достатъчен трябва и да е хубав.Ще трябва май да се бръкна за още.
60 лв. кубика ,превоз,хора бута ме дяволчето да мина на вариант блокчета.Още малко ще по-
мисля!
Благодаря за отговорите!
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33

Тема "Ограда от дялан камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: