• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
няма да е проблем
Duke_BG - специалист
и какво правиш когато вятъра ти затвори вратата ???
най-лесно ще е с един вентилатор с клапа да изкарва горещия въздух от горната част на парника
a_stoev - майстор
Май не си погледнал линка от хидразин. За какво ти е да правиш нещо в пъти по-скъпо, дето иска ток и е не надежно заради многото елементи в него, вместо отдавна откритата "топла вода"?
lov - майстор
Ако държиш на идеята направи си сам, много отдавна по руските форуми съм попадал и на самоделка на същия принцип. Ползваха някаква гранулирана пластмаса. Заготовка за шприцване. Имала голямо температурно разшитение. Натъпкана в тръба и едно бутало от горе с лостова система да отваря и затваря джама.
emilst - помощник
a_stoev написа:
Май не си погледнал линка от хидразин. За какво ти е да правиш нещо в пъти по-скъпо, дето иска ток и е не надежно заради многото елементи в него, вместо отдавна откритата "топла вода"?
Погледнах го, дори имам същото нещо, което отваря един от прозорците в парника. Но не е достатъчно. Ако си загледал това устройство е приложимо на вертикално отварящи се прозорци на покрива на парника. Моите са хоризонтални и при отваряне от 1 педя, топлия въздух си остава в парника. Затова искам да се отваря цялата врата.
emilst - помощник
Andri01 написа:
Или обръщаш рид контакта с едно реле след него или ползваш рид контакт с три извода. Той е превключващ.
Здравей, за по лесния вариянт - рид контакт с три извода, доста търсих, но не мога да намеря, дали знаеш къде в София се продават? Може и в интернет ако имат сайт?

Иначе, за другия вариянт, обикновен рид контакт да се обърне с реле, имам две ето такива релета, дали ще стане:

http://www.elimex.bg/product/22885/rele-jqc-3f-12v.html
Andri01 - майстор
За София не знам. Тези реленца ми се виждат много "крехки",но ако имат превключващи контакти ,ще станат. По-добре вземи RTD 15 - прозрачни с цокъл с 11 или 14 крачета. А колкото до автомата за отваряне струва ми се,че ще може да се приспособи да отваря вратата ти и то на колкото ти е нужно.Правиш я по лека и една елементарна лостова система.
ben84 - специалист
.

Прикачен файл

DSC_0078.JPG

Прикачен файл

DSC_0077.JPG

Прикачен файл

DSC_0076.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Автоматично отваряне/затваряне на врата при определена темп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: