Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Обикновенно изходния отвор е по малък от входния.Това е общо взето заради кавитацията да се осигурни нужния напор в самата помпа.С две думи всичко си дойде на мястото.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами нали затова ти го писах в началото на темата, но на теб (пък и на други) не им се вярва. За да работи в нормален режим помпата, наистина трябва на изхода да има съпротивление (напор), в противен случай помпата изпада в режим на кавитация и започва да грее. Производителят не знае какъв напор ще има твоята помпа, затова обикновено входящия и изходящия отвор са равни. Може след помпата да има 3м напор, може да има 30м, разликата е много голяма и настройката трябва да се направи от инсталатора. В твоя случай инсталатора първо инсталира, после изпробва и ако се появи проблем - почва да чете инструкциите, ама това е нормално у нас :wink: . Кран 3/4" е достатъчен
kopaiko - специалист
С крана като го притворих на около 1/3 мехурчетата изчезнаха но греенето продължава и пак изключва термо защитата.Взел съм един лазарен термометър и утре ще меря температурата на помпата.Като регулирам напора на водата трябва ли да търся най тихия режим на работа на помпата или като изчезнат мехурчетата да оставя крана в това положение.Допустимо ли е да има съвсем малки мехурчета или струята трябва да е съвсем плътна?
hidrazin - майстор
И да мериш и да не мериш температурата - все тая. Така или иначе ще купуваш нова помпа или тази ще ходи на ремонт.
Дано бъркам. А дано ама надали.
:partyman:
dyaneff - майстор
А може ли китайците да са забравили да монтират перката за охлаждане ? :?
hrpankov - специалист
....докато работи помпата измери напрежението на клемите и......
Andri01 - майстор
Провери ли как се върти ротора и? На ръка,дали не трие и от там почва това греене? Имал съм случай с ед. 2кВ от завода с разбит лагер/ може би при монтажа/ и триена на ротора. Малко вероятно да има навивки на късо ,но и това може. Така, че виж това и после измери тока на празен ход и под товар.
kopaiko - специалист
Помпата започва да се затопля не много бързо перката за охлаждане се върти и обдухва корпуса и като стигне 58-60 до 62градуса изключва.През това време е качила 200-250л вода.След като спре да се върти ротора и охлаждането спре, температурата се покачва много бързо до 68градуса.За около 2-3 до 4 минути температурата пада под 57 градуса и помпата тръгва.Тъй като корпуса вече е загрят работи около 5 минути и спира.И това се повтаря два три пъти докато си напълня нужното количество вода 400-450л.На следващия ден пак всичко се повтаря отново.При отворен и при притворен кран не виждам промяна в работата на помпата,само дето във втория случай е малко по тиха и няма мехурчета във водата.Не мисля че натоварвам помпата с тези 400л. на ден.Ще проверя и тока .
aiako - специалист
Пробвай бидона с водата при теб, да видим дали ще загрее.
pipilica - майстор
Не се занимавай повече с тая помпа, ако е гаранционна пробвай да я смениш, ако не е имаш два варианта. Първо питаш колко ще ти струва да се пренавие и второ купуваш нова и гледаш да не е много китайска. Тая или има навивка накъсо или китаеца е сложил малко тел на намотките.
Нищо не каза лесно ли се върти вала на ръка, щот има и малък шанс някъде да запира и много да се товари мотора.

Тема "Помпа грее?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: