• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
И тази цена е на покривна площ (мерена по наклона), а не на РЗП от сградата предполагам?
BLUEPUPIL - майстор
andrewh17 написа:
Заложено е по проект от Ш1 - Ш6, може ли да се измени?
Може, от конструктора.
Вадим Владимиров - специалист
Tsilkov написа:
И тази цена е на покривна площ (мерена по наклона), а не на РЗП от сградата предполагам?
Това е само и единствено за покрива.
kolcho - специалист
Вадим Владимиров написа:
За покрива направих една елементарна сметка за 1 м2. Само най-грубото- излиза на цена от 74лв/м2 и то само материалите. При теб гледам, че подпокривното е обитаемо. А това качва цената и то доста. Но, ако е необходима помощ, питай.
Човекът искрено се надява да построи 140 кв за под 28 000 лв, ти намекваш, че само покривът ще му излезе около половината от мечтната сума и се надяваш на позитивен интерес?
Хе, хе :wink:
тук съм я описал подробно. Ако можеш, коригирай някои неща, но като му гледам проектите точно там е необходимо да се обърне повече внимание и съответно повече финансиране. Аз не очаквам никакъв интерес, било позитивен било негативен. Цифрите са си цифри.
Чираче - майстор
И интереса си е интерес. :?
Нека да си направи покрива и да сподели крайната сума. Някой задавал ли си въпроса, защо бригадите изпълняващи кофража, арматурата и бетона се натискат да направят и покрива?
@kolcho и @Чираче, аджеба, покажете ми един покрив направен от вас, без абсолютно никакъв ангажимент от страна на възложителя, освен финансовия разбира се. Слагайте сметките на масата и да започваме да дискутираме- кое, колко, защо, как? Иначе внушавате на човека, че покрива му е най-малкото перо в строежа. А това не е така!
vsterev - специалист
Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто е да го направиш. Човека си мисли, че за 28к ще построй основи, две плочи, зид, та и покрив ще направи, не му пречете на мечтите. Както е казал народа - надеждата крепи човека.
bota156 - специалист
Дано не съм го подвел поредния ентусиаст но покрива особено ако е обитаем си е отделно квадратите от РЗС. Моя че ми е пресен - 110кв по 4-те ската ми излезе 14к лева и не е първа хубост, нищо че е по тондакс системата, ама "майсторите" пак я побългариха леко
kolcho - специалист
Вадим Владимиров написа:
@kolcho и @Чираче, аджеба, покажете ми един покрив направен от вас, без абсолютно никакъв ангажимент от страна на възложителя, освен финансовия разбира се. Слагайте сметките на масата и да започваме да дискутираме- кое, колко, защо, как? Иначе внушавате на човека, че покрива му е най-малкото перо в строежа. А това не е така!
Понеже очевидно не съм се изразил достатъчно разбираемо, да поясня:
1. Никога не бих спорил със специалист за нещо, което не е моя специалност. Ти си специалистът, този, който не спори, съм аз :)
2. Исках само да кажа, че колегата, постнал темата, очевидно не е наясно с цените на покривните конструкции. Аз лично читав покрив / построен от специалисти, с всичките му фитки и безкомпромисно качество/ на цена под 100 лв/кв. м . не съм виждал. При изискване за обитаемост - следват надбавки. Т.е., ако казаното от колегата е истина / 120 кв.м покривна конструкция/, то цената ще е предполагаемо между 12 и 14 000 лв. Което е около половината на онези 28 000, с които авторът на темата очаква да построи къщата си на груб строеж.
..................................
Т.е. - аз подкрепям казаното от теб. Нищо повече!
Лек ден на всички!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Колко струва изграждането на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: