• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
theagent - специалист
Marinchi написа:
След гръмотевичната буря, която се развилня в събота с/у неделя жената и дума не иска да чуе за метални керемиди. Каза, че всички гръмотевици щели да паднат в/у нашия покрив. Сега ще търся доводи да я оборя [-o<
Дай и да разгледа снимки на високопланинските хижи. Там не е като да няма гръмотевични бури ... :)
fbr - майстор
Абе аз в спор с радиото обикновено не влизам, ама опитай, твоето може да е на батерии. :-D
Marinchi - напреднал
Какво ще кажете за конденза, който се получава под металните керемиди? Може ли да се избегне? Някой реализирал ли е подобен покрив?
Фитилчо - майстор
Какво да кажем, има паропропускливо фолио за тази цел ... то е заустено в улука и се стича там, когато го има .
stenmark - специалист
Е ти както го описа че едва ли не реки текат.Ами не е така,аз съм с такива и всичко си е нормално.Двойната скара решава проблема.А нещо и да вметна което ми направи впечатление,има ли изолация/вата/ няма никакъв щум.Вчера валя като из ведро и ако не го виждах можех даже и да не разбера.
Фитилчо - майстор
Каква вата и колко дебела си сложил?

Двойна скара какво значи?
stenmark - специалист
Акусто 10см на Изовер и отдолу каширана.Не мога да намеря една логика скарата на нов покрив да не е двойна.При даването на /в моя случай 5 цифрена сума/ да спестиш 300лв си е егати простотията.
Фитилчо - майстор
При мен е малко по различно, двойна скара ще има, но ще стъпи на едни Н греди, които ще си напрая от дъски.
Като цяло вентилируемото пространство(двойната скара) я гоня около 10 см.
Колко ти е тотал изолацията, Стенмарк?
Вадим Владимиров - специалист
Още ли го мъдриш този покрив?
stenmark - специалист
Ами общо е 15см с ниска ламбда.Винаги може и повече,но аз много държа най-отдолу да е каширана.И понеже се кръстосват ватите ,ако са три ката става доста по-трудно за поставяне.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Скатен покрив избор на покритие (видове керемиди)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: