• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
prascho - майстор
С 14к ще си направи покрива на подпори и с останалите ще запълва отдолу..:). По спомен някъде по света строяха от покрива надолу ;).
vsterev - специалист
За да направи покрива, трябва да направи основи, след това плоча, след това колони, след това още една плоча и тогава покрив - смяташ ли че 28 к ще му стигнат затова, а той даже мисли и стени да зида за тази цена :)
PIP - майстор
За 180м2 покрив материалите ми излязоха 12х.лв, като в тази цена влизат два велуска за 1.5х.лв. Поредната тема с мерене на ‘цени’ от фирмаджии и клиенти в направи си сам форум.
PIP - майстор
щом казваш, само ти в тая държава правиш покриви
Вадим Владимиров - специалист
Дай да видим, какво си сложил, как са го направили? Ако си ползвал греди за кофраж вместо ребра, кофражни платна вместо обшивка, поцинкована ламарина. Имаш пълна свобода да се развихриш.
miroki - майстор
Може ли малко по-деликатно да показвате, кой колко пари е сложил на покрива си.
Нека всеки да сподели личният си опит, без да му казваме , как не си е направил покрива.
Уважавайте се малко поне.
Вадим Владимиров - специалист
Въпроса е колко ще излезе като крайна цена покрив от 120 кв.м. Не се пита как да се направи евтин покрив.
PIP - майстор
Вадим Владимиров написа:
Дай да видим, какво си сложил, как са го направили? Ако си ползвал греди за кофраж вместо ребра, кофражни платна вместо обшивка, поцинкована ламарина. Имаш пълна свобода да се развихриш.
12м3 трупи закарани до гатер за размери греди общо 2.4х, керемиди 4.5х, винтове/шпилки/болтове/пирони 1х, брамак мембрана 0.75, тенекеджийски услуги 1.6х. Материал за обшивка за стрехите имах и само ми я направиха на цена 90лв/м3, лака за стрехите не помня колко беше.
Това е грубо по спомени. Двойна скара и дървена ламперия, като летвите и ламперията си излиза от биченето на трупите, като съм използвал всичко, което може да се ползва от фирата (имам дърводелска работилница). Всички греди съм ги рендосвал понеже тавана е обитаем.
Фитилчо - майстор
12К с бичени греди, смятай ако ги купи на бичен матрЯл... напрао ше му се извие свят.

Кат се сетя по колко ми продадоха дъб от горското и колко е разбичения, лошо ми става....(аз дадох толкова за 15 кубика трупи дъб, извъртели са те :) )

Само дето, соббственика на темата няма гатер и дърводелска работилница.

Доколкото разбирам , собственика на темата няма да си прави нищо сам, така че, не смятайте вашите цени, дето си правите всичко сами.

То и на мен покрива 70 кв/м с 20 см изолация ще ми излезе 4К лева... ама си правя всичко сам....
Последна промяна от Фитилчо на нед май 31, 2015 12:26 am, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Колко струва изграждането на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: