• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
failure - специалист
Здравейте,
Става въпрос за изолация на покрив на таванско. Искам да оставя гредите (10х15см) не изолирани от долу за да се виждат, между тях каменна вата и гипсокартон. Правилно ли е това и ще имам ли проблеми с не изолираните греди?
prascho - майстор
Принципно се прави така : http://www.isover.bg/, Спесификации, Покрив, Правилен монтаж..... Но ти си знаеш.
failure - специалист
Добре, съгласен но въпроса ми е конкретен - 15 сантима дърво могат ли да останат не изолирани? Идеята е да се печели височина а и ще стане красиво.
prascho - майстор
Виж, при мен цяла една стая е скосена и там съм поставил изолация попълваща пространството между гредите с височина 10 см поради изказаната от теб причина. Попълни си с 15 см вата между гредите и си свиркай. Запомни, че металните профили за конструкцията от гипскартон трябва да е перпендикулярна на съществуващите греди! Впрочем колко мислиш да ти стърчат надолу под гипскартона гредите? И трябва да знаеш, че по този начин ще трябва да правиш метална конструкция между всеки две греди!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако няма да обидя някои форумци, че пак знам нещо и искам да споделя, ще пиша какво и как и защо може да направи човека.
velsi - Почетен майстор
Това камъни в мойта градина ли са? :-D Пиши на воля.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Благодаря, velsi :wink: .
Покривните греди са с вертикален по-голям размер. Надали тези правят изключение.
Та, монтираш странично на гредите, на избрана височина (сметни дебелината на картона и остави да се вижда колкото греда си искаш)монтажните профили. Слагаш ватата над профила. Тук-таме може да я привържеш с тел. Както дойде, без да я мачкаш много. Ковеш картона под профила както си се кове таван. Лека фуга с еластичен фугин. Белосваш или каквото си си избрал и имаш бърз, сух, изолиран нов old school таван.
Ако под "каменна вата" имаш предвид минерална на плоча, то знай, че тя е супер за изолация, под мазилка. Защото е твърда. На това място просто не си струва разликата в цената. Пухкавата на руло, 1-2 пласта си е ок, пък и като размери е по-удачна.
Ако можеш, сложи паропропускливо фолио между ватата и покрива. Така го ориентирай, че да не влиза дъжд вътре, а да изпарява нагоре.
А, забравих да спомена, че дървото само по себе си е супер излатор, та, ако всъщност това питаш, не се притеснявай, че не са ти изолирани гредите.
masterval - майстор
[ дървото само по себе си е супер излатор, та, ако всъщност това питаш, не се притеснявай, че не са ти изолирани гредите.[/quote]
Е тези думи чакам от един час и нещо :wink: :wink: :wink:
8180 - майстор
masterval написа:
[ дървото само по себе си е супер излатор, та, ако всъщност това питаш, не се притеснявай, че не са ти изолирани гредите.
Е тези думи чакам от един час и нещо :wink: :wink: :wink:

:? :? :? :shock: :shock: :shock: :sad: :sad:
prascho - майстор
Мнението на n_a ми се струва адекватно. Този човек не чете но умело успява да преразказва чуждите думи :).
  • 1
  • 2

Тема "Изолация на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: