• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
cristality - помощник
vrangelov написа:
Знам, че е късно, но да го напиша преди да е станало късно.
Пропорция 1:25 масло:бензин означава, че към един литър бензин се добавят 40 мл. масло, както ти си направил, а 1:40 означава, че към един литър бензин се добавят 25мл. масло.
Поздрави
Мда, май си прав: 1/25=0,04л. Значи не съм объркал. Пфиу....
Илчо Илиев написа:
Гресиране....и аз подплашен от разни писания,че трябва сериозно мазане, натъпках сума грес дет видях пробки, обаче..... в един момент тая пущина взе да се твари, да боксува маторя...абе не е наред...
Разглобих където успях и изкарах до колкото можах греста, поочистих около съединителя, измих с бензин...
Оказа се ,че всички лагери са капсуловани и тая грес не виждам какво и как ще маже,но....
Проблем ми направи свеща, припалва и гасне пущината,а накрая изобщо отказа, как издържа стартера на толкова дърпане :? ,но накрая смених със здрава и запали от четвърт..
Главата, имаше си заводски кусур, ролката беше крива и задържаше идеално кордата, изхвърчаха ''дюзите'',но все още работи, но както Иво каза, трябват доста нерви за работа с евтини неща, та си взех нова кратуна на Хускварна-21,40 лв, голяма е колкото оригиналната и сякаш е била там...
Така,че всякакви глави ще ти станат на машината, стига да са с резба М10Х 1....лява, са за стъпката не съм 100% сигурен, но е ситна...
Аха, мерси много за добрата информация. Но определено ще си взема глава при първа възможност, че китайската нещо....абе не ми харесва. Та ако ме изостави в критичен момент да има какво да навия от раницата. Може като пазарувам главата и направо с пръта в магазина. :mrgreen:

Мерси на всички отзовали се. Поздрави колеги. :partyman:
Stefan_62 - майстор
Не знам защо :? , но в книжката на моторната пръскачка "STIHL" пише, че при използване на двутактово масло на "STIHL" съотношението да е 1:50 /1 част масло + 50 части бензин/, а при използването на други маркови двутактови масла сътношението да е 1:25 /1 част масло + 25 части бензин/, но ми се струва че е доста разликата в съотношенията :? , въпреки че и на Хускварна и на МТД са им качествени маслата. По принцип аз използвам само масло на "STIHL" за всички двутактови машини които имам и приготвям винаги в съотношение 1:40 масло/бензин и досега съм нямал никъкви проблеми.
Илчо Илиев - майстор
Като си взех резачката- Мак Кълък(мнооо грозно ми звучи), нали е брандирана от Хускварна и ги продават в техни магазин/сервизи, та ми дадоха масло на Хускварна с указание да слагам 25 мл/л, е аз си слагам и още 5 мл от мен,малко изпушва,но....
Големия ми син е дистрибутор на всякакви железарски стоки , продават и масла и консумативи и за косачки, та ми донесе щилско масло...червено, мисля,че беше 6,5 лв/0,5л..
Направих гориво пак по старата схема,но сякаш малко повечко изпушва,но за мен е по-важно да не затегне маторя...

п.п. Колеги, пишете колко масло слагате ,но не процентно.а колко мл/л слагате,че понякога стават обърквания..
Stefan_62 - майстор
За моторният трион "Нusqvarna" го дават 1:40, за моторната коса "Einhell" го дават също 1:40, а за моторната пръскачка "Stihl" както писах, ако е тяхно масло 1:50, ако е друга марка 1:25. И за трите го правя 1:40 със "Stihl"-ско масло, като винаги слагам около `1-2 мл. масло в по-вече на литър бензин. Но не мога да си обясня :? каква е толкова разликата в маслата, че при "Stihl"-а съотношението с тяхно масло и съотношението с други маркови масла на сместа да е с 50% разлика в количеството масло.
forski - специалист
Драгозов беше писал някъде че маслата на Щил и Хуск са едни и същи, произвеждат се в една фабрика, само цвета им е различен като чисто търговски трик :)
Използвам и двете масла, като ги сипвам както дойде и на двете марки машини, проблеми няма, на литър бензин сипвам по 28-30мл. масло мерено със спринцовка!
Stefan_62 - майстор
Здравейте момчета, някой използвал ли е тази марка корда. Видя ми се изгодно като цена и си я купих, 87м. за 16.50лв. Така или иначе вече я взех, но ако някой я е използвал поне да каже става ли или не, да знам да се ядосвам ли :-D или не :lol:
Изображение
Andri01 - майстор
Колко мм. е дебелината? 6-то ъгълна ??
Stefan_62 - майстор
Andri01 написа:
Колко мм. е дебелината? 6-то ъгълна ??
То се вижда в дясно на снимката, 2,4мм., а в ляво, че е шестоъгълна, затова не съм писал.
Andri01 - майстор
Видях при увеличението 2,4 но не бях сигурен. Шпулата ти събирали тази дебелина? Аз съм префасонирал моята и сега ползвам 2,4 но не навита,а само един"мустак",излизащ от двете страни :).
Илчо Илиев - майстор
Приятелю, не си се набутал,е все пак си е оригинално китайска, но за тия пари си е добре, идва ти на 19 ст /м,а тук на Хускварна магазина продават на метър на 60-70 ст...сигурно има златни нишки...
С толкова метра, колкото и да е калпава, ще има да косиш поне 5-6 г...
Аз миналата година изкарах с една опаковка от 15м, 2,4мм, обла и ако кратуната не беше толкова скапана, може би щях да карам още,но.....
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: