Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ZEDYCUS - майстор
Като сте взели да показвате змии, да покажа на какво се натъкнах над Сопот преди 2 години. Предварително казвам като видите клипа- Не правете като мен :axe: , тоест не дразнете змиите. Но неможах да се сдържа тогава.
Определено се покачва адреналина. :-D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=viJfolGvsJw[/youtube]

Прикачен файл

DSC01017.JPG

Прикачен файл

DSC01016.JPG
hidrazin - майстор
Много лошо гледа 8-[
Ами и не я е страх. Даже повече, отколкото нас. :?
Определено хората сме по-лоши от змиите.
:partyman:
sergi - специалист
значи, мене много ме е страх от такива работи...
добре че има зуум апарата :-D :-D :-D
а и не беше голяма 50 тина см, но с типичното тяло на усоиница и пепелянка.
беше тръгнала към къщата покрай стената, почуках, потропах, обърна се и изпълзя в хамбара, след това повече не я видях.
през лятото видях смок на дряна, снимах го но сега не ми е подръка снимката

иначе всички казват че е рядка - черна, но най-странното е че къщата се намира на 400 метра н.в.????? :? :? :?
Martin.P - специалист
Винаги съм изпитвал ужас и отвращение, когато видя змия... без значение каква. :hot2:
На село явно също ги има, но слава богу рядко съм се срещал с тях, а и нямам никакво желание.
Няма и начин да ги няма, тъй като на 50 метра от оградата ми минава река, а от тези 50 метра, 30-40 са върбалак и мочурлак, който подгизва напролет, при високите води.
Змиите се забелязваха най-вече напролет и то чрез котката. Страхотен ловец беше и жалко, че се затри през миналата жестока зима.
Поне 4-5 змии ловеше и то само през пролетта - март, април... после край на ловния сезон.
Ловеше ги в дерето, край оградата на имота, носеше ги на поляната пред стряхата, играеше си с тях, хапваше по малко и после ги оставяше аз да ги изхвърлям.
Повечето бяха дребни, по 15-20 см. и ми се струва, че бяха водни(заради жълтото край главата), но е ловила и по-сериозни
смочета - по 1 пръст дебелина. Други видове не съм забелязвал и се надявам, че няма. Селото е на 150-200 м. н.в., край средно течение на река...
тъй, че силно се надявам да няма от сивите с шарка на гърба или черни(като тая на снимката горе) пълзящи твари наоколо... :dead:
Водните змии някъде четох, че излизалинапролет на сушата, за да се размножават ... колко е вярно не знам, но с това си обяснявам факта, че само тогава ги ловеше котката.
Както казах, аз самият много рядко съм забелязвал змия на живо. Може би 1-2 пъти. Виждам им обаче кожата, която са свалили, когато са се търкали
в камъните на дувара. И отвън, откъм пътя... и понякога отвътре, от към двора. Повдига ми се при тая гледка, почти колкото, като видя жива змия.
Две лета подред засичам в градината през нощта и по едно малко таралежче... обикаля из лехите и като драпа по найлон се чува от далеч.
Дано да има в района и някое сериозно семейство таралежкови, че да компенсират за липсата на маца...
Tъй де, май най-добрият репелент за змии е домашния или бодлив любимец...
hidrazin - майстор
Повече от десет години си имах семейство таралежи в двора на село. Никакви проблеми със змии и гущери.
Бяха много готини и си имаха малки. После в съседното село разработиха наново завода за дървени плоскости.
Използват лепило на фенолова основа и от комините денонощно се вие бял дим. Точно тогава видях и последното
таралежче да се тътри по тревата без да го е еня дали съм наблизо. От тогава изчезнаха и речните раци от хубавата
балканска река. Пък сега над селото праснаха и 25MW фотоволтаици.
С една дума - не можем да оценим какво богатство имаме и го унищожаваме с лека ръка.
Извинявам се за лирическото отклонение !!!
Относно змиите - много полезни животинчета и никога няма да ви навредят, ако не са заплашени. Освен това,
у нас няма смъртоносни видове. Отровата на почти всички видове змии е предназначена за тяхната малка по
тегло плячка. Ние не влизаме в тази сметка. Почти винаги ухапванията са в резултат на защитна реакция.
kabel96 - специалист
Това е моя див любимец с част от домашните.Явно има точен часовник защото излиза около 11 вечерта.
Изображение
Изображение
hidrazin - майстор
Да и моите таралежи излизаха вечерно време и ги намирах все покрай доматите или в лехите с пипера.
dpp - специалист
Колеги, две пепелянки утрепахме на вилата миналата седмица. :shock:
Трета е ухапала в двор на километър от нас една баба по петата , настъпала я жената без да иска.. :?
Едната пепелянка мина точно под хамака и децата баха в него.. :shock: Утрепахме я - беше малъл екземпляр, другата на 10 метра от там, в съседната къща - пред вратата - стара черна направо - явно мъжки екземпляр..Смоци има много, но до сега пепелянки не бяхме трепали !
Някой знае ли дали тези уреди дето са с вибрации и батерии вършат работа.
Уреда който мисля да поръчам е този : http://dazer.biz/product/51/motor-molechaser.html
Или този: http://www.otrovi.com/bezotrovni-kapani ... -rr-2.html
Някой ползвал ли е и реално има ли полза..?
nikolovvd - майстор
В Събота 23.05.2015г. около 21:30 щях да прегазя с колата ето този хубавец.
Прикачен файл:
T1.jpg
T1.jpg (62.57 KиБ) Видяна 2631 пъти
Спрях и го взех от пътя, а на следващата сутрин го пуснахме с дъщерята в парка.
Прикачен файл:
VID_20150524_092435[11-02-39].JPG
VID_20150524_092435[11-02-39].JPG (47.06 KиБ) Видяна 2631 пъти
Дано да намери прехрана. Все пак Дунав е наблизо и влечуги колкото щеш.
dpp - специалист
Сложих едно такова : http://dazer.biz/product/51/motor-molechaser.html
Бръмчи през 20-на секунди. Ще видим това лято как ще е ...
Даже се чудя дали да не го долепя до дренажа или напрво до плочата дето граничи с градината че да предава вибрациите по яко! :?

Тема "Репелент за змии - размисли ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: