• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iva6ki - специалист
А си вземам от левчета 4,5 лв ролката 15м 2,3 мм квадратна-усукана.
не съм срещнал трева която да и се опре :) с китайска глава от 18лв
почти не се къса. :wink:
Тани - модератор
Е, аз като по-прост предпочитам да кося с корда Щил 2,4мм за 21ст/м вместо с безизвестна китайска марка 2,3мм на цена 30ст/м :shock: :lol:

Остава да избера профила и дебелината :?
Stefan_62 - майстор
Тани написа:
Остава да избера профила и дебелината :?
За профила ти ще си решиш /има различни мнения за видовете профили като качество/, а за дебелината мисля, че в сервизната книжка на косата трябва да пише каква дебелина на кордата трябва да се използва. Не че по-дебела или по-тънка няма да станат, там въпросът вече опира до метраж колко ще събере главата в зависимост от дебелината на самата кордата.
iivanov - майстор
Тани , твоята машинка и тройка ще върти. Квадратната като че ли реже повече гъстата и тънка трева ,а кръглата е за по-рядка и дебела. Има двуслойни корди ,които са много здрави , но съответно и по-скъпи. Има и корди с метални прибавки - те са с повишена температура на топене, което значи , че не се слепва и съответно се избягва късането при изхода на главата. Абе универсална корда няма. :partyman:
dpp - специалист
Колеги, насочил съм се към TT-BC520H http://www.argo-market.com/Products/Details/2551
Може ли малко напътствия за кордата и каква да си взема. Явно ще се ползва предимно с корда..Терена е обрасъл на вилата - няма да събирам тревата, или поне само около самата къща, нагоре в градината не ми пречи....
Въпроса е, че се навъдиха доста змии и трябва да я поддържам окосена градината, а ми писна да се потя с ръчната коса по 3-4 часа през две-три седмици. Има и доста израстъци и по дебели стъбла - всякакви та се насочих към моторна коса. Мислех вариант електрическа но май тая китайка ще е . А и имат всякакви части за тоя модел в сервиза гледам. Другото което се чудя е какви принадлежности ми трябват отделно - диска дали върши работа - да не стане както със циркулярния диск и ъглошлайфа - опасно ли е.?
vrangelov - специалист
Тани написа:
... Освен това, за едни и същи пари мога да взема 2,7мм или около 30% по-дълга 2,4мм корда. Коя е за предпочитане?
Здравей,

2,7mm, та нали с такава е заредена главата първоначално! Аз пробвах и с 3,0mm. Тя се къса много по-рядко, по-рядко се налага да изкарвам нова корда, но ми се струва, че двигателят променя малко звука, като я вкарам в по-гъста трева.
Сподели как е при теб, ако и ти пробваш с 3 милиметрова корда!

Поздрави!
Тани - модератор
Хмм... :? , явно съм се заблудил, че е била 2,4 а аз съм увеличил на своя глава на 2,7. Ще пробвам и тройка.
Чудя се обаче, при нормална трева при косене на 2-3 седмици, дали с по-дебела корда няма да се коси по-бавно и трудно. По-тънката корда не прорязва ли по-лесно тревата? На поддържана трева, кордата рядко се къса, дари когато е по-тънка.
Илчо Илиев - майстор
dpp написа:
Колеги, насочил съм се към TT-BC520H http://www.argo-market.com/Products/Details/2551
Може ли малко напътствия за кордата и каква да си взема. Явно ще се ползва предимно с корда..Терена е обрасъл на вилата - няма да събирам тревата, или поне само около самата къща, нагоре в градината не ми пречи....
Въпроса е, че се навъдиха доста змии и трябва да я поддържам окосена градината, а ми писна да се потя с ръчната коса по 3-4 часа през две-три седмици. Има и доста израстъци и по дебели стъбла - всякакви та се насочих към моторна коса. Мислех вариант електрическа но май тая китайка ще е . А и имат всякакви части за тоя модел в сервиза гледам. Другото което се чудя е какви принадлежности ми трябват отделно - диска дали върши работа - да не стане както със циркулярния диск и ъглошлайфа - опасно ли е.?
Колега, като гледам какво си харесал...ами тя тая коса е същата като моята 1/1, само дето моята е 150лв, виж назад в темата съм дал линк на фирмата от която си я взех,а и тея цени на частите са дооооста понадути,но...ти си решаваш.
lov - майстор
Stefan_62 написа:
Здравейте момчета, някой използвал ли е тази марка корда. Видя ми се изгодно като цена и си я купих, 87м. за 16.50лв. Така или иначе вече я взех, но ако някой я е използвал поне да каже става ли или не, да знам да се ядосвам ли :-D или не :lol:
Изображение
Нищо не си се набутал кордата си е даже много добра не само от към цена. И аз малко се чудих каква да взема щото на същата цена имаше квадратна само че по 100м ролката. Даже не помня дали тука бях обещал да покажа същата но така си и останах с обещанието. Крордата е жилава и в краищата се разнищва кога бие по камъните и става едни топчици и реже още по добре. С едно и половина зареждания очистих един двор над декар дето беше занемарен още миналата година. Само няколко пъти ми се наложи да я вдявам на ново но освен камъни имаше нападали клони че и парчета тел от едни прогнили асмалъци.
И мокрете кордата с вода преди да косите. По точно топнете цялата глава във вода. Не се слепват намотките вътре една и много по малко се случва да се скъса.На една калпава корда преди се наложи да я мажа с веро за да върви.
Stefan_62 - майстор
Благодаря "lov" за отговора, когата я изпробвам ще пиша как е като качество. :partyman:
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: