Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
idunno - специалист
Ковеславчо, нещо си в грешка аз в този форум нямам нито съмнителни нито несъмнителни приятели.Пиша от време на време, защото съм зает.Последно време пиша само като прочета някоя въйпиюща глупост.А вие двамата с форе се грижите за това.
Много си личи кога човек има проблем и кога просто си чука по клавиатурата,защото няма какво да прави, колкото до това кой каква реклама си прави- слабо ме интересува.
Когато почнеш истински да се занимаваш със заваряване ще разбереш разликата между евтината и скъпата техника, колкото до супермашините, които се предлагат под една или друга форма тук,ЩЕ ПРОПУСНА :-D .
Форе, няма как да отговоря на нещата, които си написал защото не мога сляза толкова ниско по стълбата на глупостта.Но за начина, по който се изразяваш си има определение в интернет пространството- сам се сещаш нали?
След този мой пост, двамата може да се развихрите в писането.
gogo7777 - майстор
pansim написа:
Здравей Георги
Фрониуса вече е жив и се надявам да живее още дълго.
Тези дни очаквам да ми даде информация - ще заварява кофа на голям багер. Теста ще е сериозен!!!
Супер :supz:
Аааааа нищо ново.........тормоза при него е качествен :-D Тоя електрожен почива само нощем. :)
fore - майстор
idunno,
Какво да се вихриме -Ти ни хвана и закопа ! :prayer: Край. Сега можеш да отиваш да работиш вече.

duty cycle- Първата дума се превежда като задължение, дълг като основно значение. В техниката значи КПД-полезно действие на машина.

На табелката на инвертора ми срещу същият надпис е посочено - 60% - 200А. Явно и тия в завода не са в час.

Специално при транзисторите сигурно се отнася до коефициента на запълване. Амперклещите го мерят.

Уикипедия казва това. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... D%D0%B5_Kp

Признавам си -Аз не го осмислям все още за какво точно има значение това запълване. Но всичко с времето си.
Нещо като честотата на променливото напрежение. Но се отнася за модулираните правоъгълни импулси.
Търси се идеален импулс - 50% запълване, и неговото полезно действие.
Аз съм, учил Сигнали и системи, Мултиплекс- там има квантуване, дискрети и нещата са различни и отиват в друга посока.
Човека които може да го обясни най точно е :down2:

Пансим- не си лош. Просто всеки има различно виждане за нещата.
Приеми за сега че моят апарат няма нито една от функциите които имат марковите.
Явно ти е интересно все пак дали ги има тоя "незнайният" тия екстри.

Просто за сега не съм тествал. Но когато мога ще го направя. Едва ли е толкова важно.
pansim - майстор
Ех...fore...
направо съм изумен :shock:

Не може човек учил висше образование като теб, да не знае какво е КПД и да го отъждествява с коефициент на запълване...
Смятам, че си губя времето, опитвайки се да ти посоча грешките при интерпретацията на прочетената от теб статия ...
Още преди две страници ти казах, че няма връзка между времето за работа на машината и писанията в статията за игбт и мосфет...ама...глас в пустиня
Бъди здрав и не се напрягай повече. Не смятам да пиша по темата IGBT vs MOSFET- достатъчно време загубих.
kalpev - специалист
fore написа:
duty cycle- Първата дума се превежда като задължение, дълг като основно значение. В техниката значи КПД-полезно действие на машина...
На табелката на инвертора ми срещу същият надпис е посочено - 60% - 200А. Явно и тия в завода не са в час...
Специално при транзисторите сигурно се отнася до коефициента на запълване...
Аз съм, учил Сигнали и системи, Мултиплекс...
Fore, евала!!!
Току-що създаде нов вид "СиС"!
Задмина и преподавателите си, от които си се изучавал!
Опенхайм, Фархи и Texas Instruments ряпа да ядат...

И тоя пък pansim само бил изумен :yawinkle: Аз съм направо удивен, бре!

D - duty cycle

Прикачен файл

Duty_cycle.gif
Duty_cycle.gif (46.79 KиБ) Видяна 1278 пъти
fore - майстор
Е ти нали го обясни и го знаеш ! Като постна картинката !

Та и другите да го научим. И Аз се изумих сега от теб ! Евала :prayer:

Какво показва тя- че при запълване от 0 и 100 % няма полезен сигнал.
При 75 % сигнала е по продължителен- има допълнителна енергия.
При 50 % е идеален.
Това написах мисля по горе !

Въпроса е какво ни казва това. Ти разбра ли го да го обясниш ? И с какво помага това при инверторите ?

Аз вече се досетих напълно. Но няма да обяснявам повече, защото тук целите са други на събеседнците в момента !

Мерси за графиката- тя ми показа това което ми липсваше за да разбера идеята ! :cool:

И това няма общо с Сигнали и системи. :wink: Те са в телекомуникациите барабар с мултиплекса-има модулации, но те са други. Импулсна техника не съм учил.
Последна промяна от fore на чет юни 04, 2015 4:18 pm, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
idunno написа:
Ковеславчо, нещо си в грешка ......
Грешка или не-с огромно съжаление установявам,че това е единствения начин да се събуди темата.....Я виж как хвсички се активираха? Браво,Форе!
Наздраве,пичове!!!
kalpev - специалист
fore написа:
duty cycle- Първата дума се превежда като задължение, дълг като основно значение. В техниката значи КПД-полезно действие на машина...
На табелката на инвертора ми срещу същият надпис е посочено - 60% - 200А. Явно и тия в завода не са в час...
Специално при транзисторите сигурно се отнася до коефициента на запълване...
Аз съм, учил Сигнали и системи, Мултиплекс...
fore написа:
Какво показва тя- че при запълване от 0 и 100 % няма полезен сигнал.
При 75 % сигнала е по продължителен- има допълнителна енергия.
При 50 % е идеален.
Това написах мисля по горе!
Мерси за графиката- тя ми показа това което ми липсваше за да разбера идеята ! :cool:
Fore, нищо не си разбрал, видно е. По-малко пиши, та по-малко да се излагаш!
Това, че duty cycle - D се мери в %, а КПД също е в %, не значи, че са едно и също нещо!!!
Кажи ми как при D=100% няма полезен сигнал? Той къде изчезна?
И от кога се търси идеалният импулс да е точно 50%? Ако е 60%, не е ли идеален? И колко е полезното действие на идеалния 50%? А на 60% с колко спада това полезно действие тогава?
Обясни ми като си учил СиС и вече всичко си разбрал и досетил.
И моля, за графиката - и една от многото липси в знанията ти да съм спомогнал да запълня, пак е нещо, което полезно съм направил и подпомогнал в темата :-D
fore - майстор
:cool: Добре я действаш, ама стига толкова. Вашата програмата е ясна вече.-едно и също -образованието, нищо не разбира, да го ..... и пак.

Обяснявай ти -нали ти е ясно всьо ! Аз не разбирам-ставам на 100% запълване като сигнала, ако ме разбираш какво ти казвам Брат.
И това няма общо с Сигнали и системи. :wink: Те са в телекомуникациите барабар с мултиплекса-има модулации, но те са други. Импулсна техника не съм учил и то в съвременните токозахранващи.
А да те помоля да спреш да се занимаваш с моето образование най учтиво ! Квото съм учил -учил. Които ме е оценявал -оценил, дали ми тапията да си я ..........
Учете и вие ! Не е трудно ! Същото като със заваряването. Поне на мене ми е лесно.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: