Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, тъй де. На капка, латексът се хлъзга, но все пак първата ръка е добра основа за втората. На втора ръка всичко си е на равно и равно става.
На мен капки ми стават все на края на грундирането. Явно бързам да си ходим :lol: (в комплекта нямам тупалки)
lakosste - специалист
n_a написа:
Декоратор също е на Оргахим.
това е все едно да кажеш голф е модел на ситроен.
lakosste - специалист
n_a написа:
Шкурка, шпакловка, грунд, латекс.
А за разтечените капки ... имам го тоя проблем, но на втора ръка си е ОК.
ако си грундирал веднъж не го прави втори път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не втора ръка грунд, а втора ръка латекс. На грунда си пише да не се повтаря. Пък и логично няма нужда. Той си прави филма. Латекс често има нужда от повтаряне. Заради недобро осветление основно. Или заради качеството на самия латекс.
Nemski - специалист
masterval ти ме разбра за какво иде реч. още не съм го направил, вчера пробвах да го мина с по-гъст латекс уж да се пооправи, а то си личи повече. ще пробвам да го поизшкуря. ти какво предлагаш по въпроса, как процедираш в такава ситуация? като нанасяхме грунда не знаехме че ще улее толкова, после по-внимателно деиствахме, ама след дъжд качулка както са казали хората.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Nemski, с какъв латекс боядисваш? На мен ми донесоха един дето е като мазилка. Когато и аз и осветлението сме добре, първа ръка е окончателна. Въпреки оливането с грунд тук-таме.
......
Ааа, писал си -ЛЕКО
Nemski - специалист
:) да с леко но само първата ръка зада се белне малко стената. исках и цветната да е такава, но никъде не тонират боя на леко и се наложи да си взема на декоратор. кажете моля ви се, какво да правя? стената на места стана точно като портокал, набраздена.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Рзреждаш ли боята? С какъв валяк си? С колко топвания на валяка в боята приблизително, боядисваш един квадрат? Под грунда каква е основата?
Nemski - специалист
ами разреждам го малко, с едно топване горе-долу 1 квадрат, с киче боядисвам и в двете посоки, първо вертикално, след това заглаждам хоризонтално. пробвах вчера малко с шкурка на проблемните места и после отгоре с латекс мисля, че става така работата, но на местата, където съм шкурил стана по-гладко от останалата част и сега пък ме притеснява да не си личи къде съм шкурил и къде не. охх не знам и аз ще ми се пръсне главата, мисля само разни варианти, дано да го излъжем някак.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На "моята" боя пише да не се разрежда. С дунапрен съм (овцата я хвърлих веднага щом осра първата стена). С приблизително 3 топвания един квадрат (все пак съм с дунапрен). Тенденцията е да си останем с първата ръка.
Сега не мога да ти кажа каква е точно, че са 2 обекта с 3 бои. По-гъстата май е декоратор е другата някаква сатенена. Все русенски. И 3-те ги бива. Гадни са за работа, но резултатът е слънце.

Тема "въпрос за български латекс...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: