• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Cpk - специалист
Ще ползвам темата, за да не отварям нова.
Колеги, вие лоената набивка смазвате ли я?
При слагане на набивката винаги съм добавял грес. Като разбра, съседа ми се възмути :axe: и започна да ме убеждава, че трябва да ползвам само свинска мас. Тук във форума срещнах мнение, че не трябва да се смазва. Само че набивката, която ползвам, не си знае годините, със сигурност е от миналия век, затова пак я гресирах...
hidrazin - майстор
Не трябва да се смазва. Иначе то от името си личи - лоена набивка.
То ако трябваше да се слага грес, нямаше да се казва лоена набивка. :-D :
Вземи си от магазина едно парче тефлонова набивка.
:partyman:
koveslav - майстор
От доста години насам,стругарите преработват помпите от набивка на фибър.Моята Вида при отварянето за лагери мина през тази процедура,мисля още през 98 ли 99-та година и от тогава не съм я пипал....Според стругаря,който ми я преправи повечето модели ставали за такава преработка.
pipilica - майстор
hidrazin написа:
Не трябва да се смазва. Иначе то от името си личи - лоена набивка.
То ако трябваше да се слага грес, нямаше да се казва лоена набивка. :-D :
Вземи си от магазина едно парче тефлонова набивка.
:partyman:
Лоена ама не е баш лоена, аз кви изпълнения правих не е истина. Тръгвам да пускам помпата и салника тече отварам го лоената набивка изгнила, нямам друга, не намерих от къде да купя а помпата ми трябва спешно, взимам едно въже 6 мм и говежда лой и в една консерва на котлона на бавен огън :supz: :supz: ся взех тефлонова ама още държи "лоената" ма тия дни ще я сменям.
Cpk - специалист
Следва модернизация - ще сменям лойта с тефлон :)
hidrazin - майстор
И няма да сбъркаш. :)
:partyman:
kr1100 - майстор
pipilica - крайно време е за смяна , но полирай остта или втулката на остта.
  • 1
  • 2

Тема "Няколко въпроса за водна помпа" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: