Всичко за дърводелството
reevil - специалист
Пидготвил съм дървенията като съм свалил старата боя с топъл въздух.
С какво да напоя дървото за да проникне и хване здраво като последващо и финално покритие ще е смес 50 на 50 блажна боя и автоемайллак?
Имам наличен хубав импрегнатор на водна основа но не знам до колко ще е съвместим с блажната боя.
Давайте идеи - безир, разредена боя.... :?
griffin - майстор
Разреди повечко боята и карай с нея така ще си спестиш мислите за несъвместимост :). А иначе продават грунд който се нанася преди боята върху дървото и който седи като матов слой върху дървото, но какво има по магазинната мрежа в българия не мога да кажа. Ако нанасяш няколко слоя боя между слоевете може да минеш леко с шкурка, за да може новия слой да се захване по-добре към стария.
chapara - майстор
Загрят ленен безир. Попива в дълбочина и опреснява дървото ката база. Импрегнира, естествен матерял а не химия. Това са най-старите и изпитани технологии :wink:
EDI - майстор
Да уцелиш наистина ленен безир си е като 6-а от тотото. :lol: И ако слагаш безир и го загряваш, на водна баня го прави.Аз ако боядисвам, директно работя с боята.Ако е свястна, никакви проблеми с години, освен промяна на цветовата гама, дето грее слънце по цял ден. :lol:
toni_g79 - специалист
И преди съм питал,с какво безира подобрява здравината на захващане на боята за дървото?Смятам ,че разредена боя е по удачен вариант,ще напие и следващите слоеве ще се хванат по здраво......Като цяло ако имаш избор бих препоръчал бои на водна основа..... но гледам май си взел блажната боя.....Лични наблюдения,блажната след 3-5г започва да се пука леко и да си мени цвета,докато тази на водна основа все още(5г) ,си стои супер свежа.......
mavryt4o - майстор
аз да ви кажа от известно време ползвам сократес дали защото е без грунд но забелязах никаква основа няма белиш си я с нокът а това не ми допада иначе като цветове много ми допада :sad:
bagera1 - специалист
Автоемайл лак, разреден за да впие, после може и втвърдител да пробвсш да сложиш( не мисля че ще има проблем, разбъркай в една пластмадова чашка и виж след два три часа дали е втвърдила боята)

Тема "боядисване на стара дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: