Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
offvt - специалист
Каква е разликата в работата на ел фреза 700Вт и 1400Вт ?Ще се обработват малки площи около къщата.
Терена е наклонен повече от 15 градуса и бензинова фреза не може да работи.
Ако някой е ползвал ел фреза нека помогне със съвет и за какво освен фрезоване може евентуално да служи.
iivanov - майстор
offvt написа:
Ти имаш бензинова и знаеш или така са ти казали?
nv952 - майстор
Имам от 700 вата (май,моята е 750 :? )
Ми не е лоша като имаш предвид "двора" който ора.
Около 100-150кв (един апартамент :lol: )
В сравнение с бензиновата...ел. фрезата не може да и се мери на едната мотичка. :-D
Хубавото (за мен ) е че за тези квадрати двор които имам не се занимавам с бензин,масла и т.н....Лекичка е, и удобна за съхранение.
Вече може би 3 години си случи вярно.
Оре прилично...зависи от земята все пак....ако е лято и земята е твърда като камък фрезичката само прах вдига.
Но аз ора при леко влажна почва и се справя добре.
Ако сложа една тухла 4-ка отгоре за тежест се заравя още по дълбоко :lol:

Ей тук може да е видиш
има и клип
viewtopic.php?f=29&t=42177&start=20#p515225

А тук са снимки от двора
Където има орано е само с ел фрезата.
viewtopic.php?f=29&t=49786&start=20#p686746

Иначе пясък оре много добре. :prayer: :shock: :lol:
Stefan_62 - майстор
offvt написа:
Кой те излъга, че бензиновата не може да работи на наклон. Пробвал ли си, че си толкова сигурен.Не се занимавай с глупости и да си даваш парите за ел. фреза това е та@ак работа.
EDI - майстор
И аз преди 3-4 години се чудех каква да си взема.Гледах, четох и накрая си взех бензинов ПУБЕРТ, та сега си се кефя с него по чернозема на вилата.Електричарката става да си разрохкваш горния слой по-меки и песъчливи почви, ама да заореш по същество на 20-30 см, нема да стане, трябва си маса на машината и мощност.И ако си вземаш електричарка, гледай да е с възможно по-ниски обороти, иначе ще я гониш по къра. :lol:
Svetoslavoff1 - майстор
Скоро един комшия се похвали, че е взел такава, 700 или 750вт, около 30-35см ширина. Ходих да я видя и да я пробвам.
Какво да ти кажа...за чиста, лека и обработена почва би вършила някаква работа, но аз лично не бих си взел.
DMN - майстор
iivanov написа:
Ти имаш бензинова и знаеш или така са ти казали?
Stefan_62 написа:
Кой те излъга, че бензиновата не може да работи на наклон
Явно зависи от мотофрезата и от наклона. Моята (PETROV) угася при страничен наклон наляво(само тогава), не мога да кажа при колко градуса наклон става това, но не е много голям. Нивото на маслото си е в нормите. Има датчик за маслото и когато се наклони се задейства и угася, като откача кабела на датчика няма такъв проблем. Така че има истина в това с наклона. Някои мотофрези нямат такива датчици, при тях сигурно няма да има проблем да работят под наклон, но дали наклона не влошава смазването :? .

Тема "Електрическа мотофреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: