• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Oregon - помощник
Малко първобитно изглеждат тези печки с отработило масло. Видях една такава и беше адски забавно. Маслото се подгрява преди да влезе в горивната камера и това е постигнато с медни тръби огънати по виждане на майстора. Оригиналните инсталации за горене на масло са доста сложни и скъпи. Ако те напипат че гориш отработило масло без филтър на газовете ще има санкция. Нафтата ряпа да яде.
Но има едно разстение - рапица. Садиш си един-два декара после рафинираш и ето ти екологично гориво за зимата. Както е тръгнало вместо ракия ще си рафинираме гориво ;)
myrchak - специалист
:-D
Брей ! голяма работа бе :?
ако може и да се регулира- трепач!
нещо схемичка -чертежче :-D
че както имам неръждавейка -дебела -малееееееееее
myrchak - специалист
Привет Админе! нещо не мога да отворя линка бе !
както имам дулце от гаубица ! :?
null - специалист
Чувал съм, че стара нафтова печка може да се преработи да работи на отработено двигателно масло. За целта се разпробива дозатора за да пуска повече защото маслото е по гъсто от нафтата. Малко по-трудно казват, че се палело, но после няма проблеми.
Другото, което съм виждал е нещо подобно на снимките най-отгоре направено от стара газова бутилка (дебелостенна). Обаче гори към 20л на ден. С нея отопляваха един автосервиз. Не вярвам да има много сажди впредвид, че около 10м кюнци (стоманена тръба 2мм) светят.
pkrastev - специалист
здравейте на всички.Видях коментара за нафтовата печка която работи на масло и искам да споделя че аз отоплявам с такава няколко години с нея и работи безупречно.Малко преработка и става.Та да кажа че цялата зима е искарвам с 600 литра и вкъще е баня.Иначе ще ме питате сигорно за миризма не се осеща изобщо ако някои незнае какво има в казанчето никога няма до познае че гори но масло.Също така е трудно с набавянето с горивото.Ако някой може да помогне(за гориво) да се обажда.
velsi - Почетен майстор
Ти ли я прави тази печка или я намери готова? Дай малко повече подробности ако може.
masteradmin - майстор
Според мене само ни дразниш. Едва ли е толкова проста преработката имаики предвиш високата температура и яко пушека. А и комина едва ли е толкова обикновен, чувал съм че се чисти всеки месец.
Ако все пак разполагаш с подобна печка даи снимки и повече информация.
pkrastev - специалист
masteradmin написа:
Според мене само ни дразниш. Едва ли е толкова проста преработката имаики предвиш високата температура и яко пушека. А и комина едва ли е толкова обикновен, чувал съм че се чисти всеки месец.
Ако все пак разполагаш с подобна печка даи снимки и повече информация.
Приятелю намам никакво намерение да ви будалкам.Печката съм си я правил савсем сам и то просто с леки промени.Та махат се всички неща от дозатора и го ползваш като някакво си казанче което според мене не върши никаква работа и тази година ще го премахна.Медните трабички от казанчето за маслото до горивната камера съм ги сменил с 8мм(иначе са 6мм),всякакви рингове вътре в горивната камера се махат и отзад на печката има отвор през които взема възду огънят там има множество дупчици от които 5-6 съм распробил на малко по големи(да ви кажа чесно нямам спомен на колко мм ама първо запалих печката на един двор видях как гори и започнох да разпробивам една по една дупките докато ми хареса горенето в камерота).Та общо взето това е то.Иначе ще ме питате и за пушека няма никакъв дим и незапушва комина.Иначе има и две неща който са гадни маслото се пали трудно и при всяко палене трябва да се чисти горивнота камера там се оделя нагар който се чисти трудно ама се свиква.Да ви кажа и за разхода(сигорно ви се струва смешно но при мене е факт всичко това)около 600л масло искарвам зимата.Дочух че с олио(отработено така да го нарека)работела също добре и сега ми обещаха един тон та дано да стане.Е какво ще кажете вие?
masteradmin - майстор
какво да кажа. БРАВО. Даи снимки :)
adonis - специалист
И аз се надявам да получим повече сведения и снимки за направата на такава печка...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Някой знае ли нещо за печка работеща с отработено масло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: