• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всички въпроси за вилата.
khrist - специалист
Подът е читав, но крив, ще трябва да се нивелира. На този етап го оставям на второ място, двора ми е приоритет, защото по-скоро е лозе и целия беше в бетонни колове, вече на 2/3 е изчистен от тях. Сега друго се чудя, ще махам кокошарника и част от него е граден с кирпич, възможно ли е повторното използване на кирпичените тухли за ограда?
В червения правоъгълник е стената на кокошарника.
Прикачен файл:
DSC04239a.jpg
Двора, отляво коловете са изцяло премахнати, вдясно наполовина, със самите лози ще е голямата "веселба".
Прикачен файл:
DSC04205a.jpg
Нахвърлях набързо към какво ще се стремим да постигнем. В програмата няма асмалък, за това сложих перголи, празното простраство ще става градина в движение, нея жената да я мисли.
Прикачен файл:
005a.jpg
kuger - майстор
Кирпича не е бил изпечен добре. Ако мислиш да ползваш тухлите, слагай ги там, където ще са защитени от вода, иначе рискуваш да се разпаднат.
hidrazin - майстор
Какъв изпечен кирпич бре? :-D Кирпича си е непечена тухла. Глина + пясък + слама или оборска тор. Суши се на слънце.
Кат се изпече в пещ си става обикновена печена тухла. Просто някои от кирпичите на снимката са правени от червеникава глина.
Няма проблем да си направи ограда от тях ама си е трудоемко. После задължително измазване и капаци отгоре.
Лично аз бих си направил от кирпич стаите за живеене. Отлична топло и шумоизолация. :)
:partyman:
kuger - майстор
Ами, те такъв, бре :-D Къщата ми на село е строена от ръчно правени тухли, печени, зидана с жълта пръст /глина май и викат :-D /. Но, имам един стиф, уж пак такива, нямат слама в тях, червени са, но от водата се разпрашават.
khrist - специалист
Първо да споделя малко за моторните коси. Взех си електрическа на RAIDER, вярно е малко неудобно с кабела, но върши абсолютно същата работа като тази с двигател с вътрешно горене. Предимствата са, два пъти по-лека, пали веднага когато натиснеш копчето, минимален шум, много малки вибрации, по-малко умора, в следствие на което по-голяма изчистена площ. Недостатък, трябва да внимаваш с кабела. Тук изчетох десетки мнения, как електрическата за нищо не ставала, оказаха се приказки наизуст. Храсталаците и тръните ги обработих с ножа, после с кордата доизчистих треволяка.

Малко преди и сега:
Преди.
Прикачен файл:
001.jpg
Сега.
Прикачен файл:
001.jpg
Преди.
Прикачен файл:
002.jpg
Сега.
Прикачен файл:
002.jpg
khrist - специалист
Важното е, че вече може да се преспива.

Преди.
Прикачен файл:
003.jpg
Сега.
Прикачен файл:
003.jpg
Преди.
Прикачен файл:
004.jpg
Сега.
Прикачен файл:
004.jpg
Това е резултата след сумарно 5 дена работа. Установих, че след леглото, най-важното нещо при такова приключение е да има баня, защото мръсотията е голяма, така че следващите ни усилия ще се насочат към направата й.
khrist - специалист
Все още не съм напълно в духа на форума "направи сам", по-скоро съм "изчисти сам". На втората снимка вляво покрай оградата е изкопан канал за обратна вода до шахтата, защото от помещението за банята тръбата беше само Ф50 и ще я подменям с Ф110 заради тоалетната.

Преди.
Прикачен файл:
001.jpg
Сега.
Прикачен файл:
002.jpg
khrist - специалист
Имам две питания. С къщата върви и един хладилник "Саратов", който, чудо на чудесата, работи перфектно, дори уплътненията са здрави и влиза в режим чрез терморегулатора, но вдига невероятен шум, въпроса ми е има ли начин да се намали? При нивелирането изчезнаха вибрациите, въпреки това бучи неприятно.
Второто ми питане е за изравняване на под. Смятам да приложа метода на velsi viewtopic.php?f=17&t=1487, въпроса ми е колко да е минималната дебелина на OSB-то, защото не искам пода да се наддигне много, 9мм достатъчно ли е?
khrist - специалист
Още един син прозорец на сметката. Основната ми дейност тази събота, всъщност беше пробиване на отвор в банята за обратната вода. Отвътре бетон, отвън бетон, а по средата камък, веселбата беше пълна, но го пробих.
Прикачен файл:
005.jpg
Става дума за пода на тази стая, дивана се оказа много смотан, ще изчезва.
Прикачен файл:
003.jpg
Малко заигравка с фотошопа, създаване на идеен проект. Първо мислихме да правим нещата в тоскански стил, но синьо-белия гръцки е по-свеж.
Прикачен файл:
004.jpg
Прикачен файл:
002a.jpg
ivouz - специалист
Явно синьото ти е любим цвят .
Напомня ми за едно време когато всичко от оградите ,асмите до дограмата беше в резидаво . Аз предпочитам топлите цветове .Но, нали знаеш: На вкус и на цвет ...........
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Мерак за селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: