Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rau1 - помощник
Първо благодаря на вс за отговорите. Сега
И аз не я знам каква е мощноста на реотана, само че както се вижда на снимката белия кабел е преди трафа значи е на 220(белия кабел също е тънък). А отностно лентата е 2метра обикновена лед.
За мен е най-добре да си пусна 220v до огледалото за да си ползвам кабела който съм оставил. Обаче ако има опастност да изгори кабела е по добре да пусна 12v (а пък така нз дали ще работи реотана).

Сега единия казва няма страшно за 220 другия не става и аз пак нз кво да правя. А дали да не го пусна да го тествам, да не изгори реотана обаче ако не издаржи кабела. Дайте някакво предложение
dyaneff - майстор
rau1 написа:
....Сега единия казва няма страшно за 220 другия не става и аз пак нз кво да правя. А дали да не го пусна да го тествам, да не изгори реотана обаче ако не издаржи кабела. Дайте някакво предложение
Аз не бих пуснал захранване 230 Волта по червено-черния кабел.
Реотана няма как да изгори на 12 Волта. Просто мощността му ще е много малка и няма да върши предназначената работа.
И все пак ти не си отговорил на най-важните въпроси:
Колко вата е реотана ?
Какво пише на трансформатора за 12 Волта ?
fikata - майстор
Аз пък бих пуснал 220V по червено-черния кабел. Пробвано е .Работи от години. Няма проблем с изолацията му на н.н. 240V. Не и пречи,че е червено-черна като екипа на Локо Сф.
toolegittoquit - майстор
Проводниците ще издържат. Изолацията обаче е слаба. Първо са проводници, не кабел - един слой изолация. Второ изолацията на тия проводници е малко по-калпава. Трето - ако е замазан и тая калпава изолация е чукната някъде да не стане нещо неприятно с утечки и удряне на ток от някъде.
moimoimoi - майстор
за този ли става въпрос :lol: https://vikiwat.com/product/18561/kabel ... x0.50.html ...300 волта държи,то всеки кабел ако му нарушиш изолацията и става опасен

ако ще му подаваш 230 волта гледай клемата да е добре изолирана
dyaneff - майстор
Никой не знае какъв е кабела.
Ами ако е този ? http://prntscr.com/7f06rl
rau1 - помощник
На нагревателя пише 250w/m2 размера на нагрерателя е 34/34.
Пуснах го на 230V реотана си загря изчаках 10 мин. След като го изкл. пипнах кабела си беше студен.

Ако увия клемореда с изолирбанд добре от ония дето е за мокри помещения (жълто-зеления)
Няма ли му е достатъчна изолацията, трафа си е Ip67
toolegittoquit - майстор
rau1 написа:
Ако увия клемореда с изолирбанд добре от ония дето е за мокри помещения (жълто-зеления)
Разклонителна кутия за открит монтаж, уплътнена със силикон към щуцерите. Така се прави. Не ми се нрави иначе изпълнението.
И устойчива на влага изолация се прави с Бишоп.
hidrazin - майстор
dyaneff написа:
Никой не знае какъв е кабела.
Ами ако е този ? http://prntscr.com/7f06rl
Споко. Не е такъв.
Пък ако това от линка е вярно, такова нещо не бих си сложил на тонколоните. :-D
Просто тези от tasker се правят на интересни.
:partyman:

Тема "кабела ще издържи ли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: