• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
goodkat - специалист
Здравейте.

От доста време насам искам да добавя прободен трион (зеге) и ъглошлайф към арсенала си от инструменти. Любител съм на направи си сам и обичам да си майсторя разни работи.

Относно зегето съм се спрял на два варианта:

1) Baukraft JS23 - http://praktiker-online.bg/product/1017 ... -js23.html
650 вата, регулиране на оборотите, рязане на дърво до 65 мм. дебелина, цена 40 лв. (Практикер)
2) Bavaria BJS 650/1 E - на промоция в Практикер до 25 Юни, страница 19 от брошурата им - http://broshura.bg/praktiker/view/prakt ... 0%BE-25-06.
600 вата, регулиране на оборотите, рязане на дърво до 65 мм. дебелина, 3-степенно махаловидно движение (ко?), цена 50 лв.

Мисля, че тая Бавария е Ейнхел под прикритие някакъв, ама не съм сигурен. Някакви впечатление от марката или самия инструмент? Някакви впечатления от инструментите на Баукрафт и по-точно това зеге?

Бюджета е макс. 50 лв. Приемам и др. предложения, ако някой знае по-читави варианти.

Относно ъглошлайфа съм се спрял на: Verto 1050, мощност 1050 вата, регулиране на оборотите (голям +) от 3000 до 10500 със 125 мм. диск. В момента е на промоция в практикер с 5 диска на цена от 70 лв. http://praktiker-online.bg/product/1014 ... -1050.html

Някакви впечатления от тази марка и по-точно този ъглошлайф?

За зегето съм наясно, че не трябва да ползвам ножчето, кето ще дойде с него а да си взема кадърно - на Bosch може би. Това се отнася и за ъглошлайфа - кадърен диск пак от реномирана марка.

Та моля за мнения, че тази седмица ще ходя да купувам инструментите, защото ми се налага да режа един текстолит и да разкарам едни стари железа от двора.

Благодаря на всички отзовали се предварително :)

Приятен ден.
piron45 - майстор
Зегето го вземи с възможност за махаловидно движение на ножчето , че иначе си е голяма мъка при рязане.
Другото - гледай държача на ножчето да е добре изработен, защото там им е слабото място.
Иначе евтин ъглошлайф ако не го тормозиш да изпуши ще ти кара много време.
goodkat - специалист
Ами това зеге на Bavaria е със махаловидно движение. Каква точно е ползата? Не съм рязал със зеге до сега. Трябва ми за дребни работи, нищо супер прецизно. В Bavaria-та ме притеснява, че има общо с Ейнхел, а за тях като марка добри отзиви не съм чувал.

Баукрафта от друга страна пък звучи супер съмнително. Нищо не намерих като мнения за техните инструменти из нета.

С ъглошлайф до сега също не съм работил. Разбрах само, че е хубаво да е с регулиране на оборотите, за да може да се ползва и за др. цели освен рязане. Относно тормоз - също любителски изпълнения, някакви тръби имам за нарязване (тънки) и малко арматура. От там нататък - за каквото се наложи, ама предполагам, ще е лека и рядка работа.

Някой има ли впечатления от марката Verto, този ъглошлайф и тези зегета, на които съм се спрял? Ще е хубаво да прочета мнение на човек, който е работил с тях.
krasi92 - майстор
Ако ти е възможно прескочи до Bauhaus там електроинструментите са с 5 години гаранция и също има добри бюджетни решения.
goodkat - специалист
От Търново съм, тук май няма такъв хаус ;)

Някой ползвал ли ги е тези инструменти?
MamaMy - майстор
Този ъглошлайф прилича на едни китайци RTR. Само където подобния модел е тридесетина лева. Плюс това е супер неудобен че иска две ръце пък е с малък диск.
goodkat - специалист
Има известна прилика, да. Но сходен модел на РТР е на цена 93 лв.
Силно се съмнявам някога да режа с една ръка. Както казах, аз съм любител и едва ли ще се качвам по разни стълби да режа неща на високо :)

Хайде последно да приканя - ако някой е ползвал тези инструменти да изкаже мнение. Утре или в Четвъртък ще отида да ги купя за да мога в Събота да си свърша работа.
MamaMy - майстор
РТР-а сега е на такава надута цена. Иначе си е евтин боклук. И да, работил съм с такъв. И не на високо или със стълба. Супер неудобен за работа е във всякакви случаи. Вземи си нормален.
Chefo77 - майстор
Да ти давам моето зеге на Парксайд и да приключваш с терзанията поне за зегето :)
Kasap - специалист
Бива ли го, че моя 15-годишен китаец, почна да издава странни звуци и се загледах в лидлските...
  • 1
  • 2

Тема "Помощ в избора на зеге и ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: