• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivouz - специалист
А не допускате ли че ей тук в канала е имало зануляване ?

Прикачен файл

8163786H2.JPG
8163786H2.JPG (59.01 KиБ) Видяна 2128 пъти
chapara - майстор
На тези контакти няма зануляване, този отвор е за винтчето което държи капака :wink: Явно не си виждал такъв контакт :roll:
ivouz - специалист
Абе виждал съм ама не съм гледал както трябва!
dadko - майстор
ivouz написа:
А не допускате ли че ей тук в канала е имало зануляване ?
Не допускаме
Допускаме, че капачката на контакта е ей- такава
Изображение
или
Изображение
nv952 - майстор
dadko написа:
Изображение
Този все още го има на село. :)
Само един брой е....антика :lol:
Преди 10-12 години имаше едни фенерчета дето се зареждат в контакта...но не можеха да влязат в "шуко"..идваха къси.
Та го ползвах няколко пъти да го зареждам в тоя контакт.
Сега там си зареждам само телефона :-D
lov - майстор
Съжалявам, че чак сега се отвори темата но можех да снимам едни контакти как са си решили проблема хората за да не можеш да включиш по мощен консуматор към даден контакт който е предвиден само за зарядни или някаква нощна лампа за която не е предвидено зануляване. Просто щепселите са с по близко разположени отвори от нашия стандарт, дупките са по тесни а и самия щепсел влиза в плътно легло. Има и щепсели със същия размер но на тях има и трети щифт и си иска неговия контакт за да може да се включи и тогава си има и зануляване към него съответно е предвиден и за малко по големи натоварвания. А иначе си карат хората още с витловите предпазители със стопяема вложка. Нищо че за тях безопасността е по голям приоритет и ние си ги взимаме за пример. А и в тези контакти с третия зануляващ щифт има също монтиран предпазител. Но повече от една ютия като мощност няма как да включиш.
toolegittoquit - майстор
lov написа:
Съжалявам, че чак сега се отвори темата но можех да снимам едни контакти как са си решили проблема хората за да не можеш да включиш по мощен консуматор към даден контакт който е предвиден само за зарядни или някаква нощна лампа за която не е предвидено зануляване..
Приятелю, в руските контакти 2P също не можеш да включиш Шуко щепсел, защото на Шуко-то пиновете са по-дебели. А пък щепсел, който не е шуко от тия кръглите пак не може да се включи в Шуко контакт.
Обаче има всякакви преходници и адаптации. Това не е пречка пред самоубийци. Такива работи с 10 типа щепсели само усложняват електрическите инсталации. Шуко-то са си много добре. То и 10 заземявания да има контакта, не е гаранция, че ще има нещо свързано в конзолата към тия заземителни щифтове.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
...Приятелю, в руските контакти 2P също не можеш да включиш Шуко щепсел, защото на Шуко-то пиновете са по-дебели. А пък щепсел, който не е шуко от тия кръглите пак не може да се включи в Шуко контакт....
Това за руските контакти не е съвсем така. Има и с "големи" дупки та шукото си влиза спокойно.
Кръглите влизат в шукото като ги пилнеш малко на шмиргела. :-D
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Кръглите влизат в шукото като ги пилнеш малко на шмиргела.
Както казах, граници пред самоубийците няма. :axe:
lov - майстор
За руските и други ел. захранващи мрежи както и за различни адаптери не е нужно да ми обясняваш. Достатъчно съм обикалял че и пипал такава техника. По света има много стандарти и всеки си кара по неговото както е възприел че е по безопасно. И мисълта ми беше че в момента ние се правим на по набожни от Папата. Понеже не конкретизирах по горе за къде става на въпрос е ти едно швейцарско табло на около 15 години на дву етажна къща всеки с отделно захранване.
Прикачен файл:
DSC00493.JPG
Ако сега е у нас ще почнат едни дебати колко е голямо и грозно и защо не е с ДТЗ-та и тем подобни. И трябва незабавно да се смени защото виждаш ли колко е опасно. Но пък там веднъж в годината задължителна инспекция за която си плащаш като поп и всичко трябва да е както трябва с фабрични вложки а не както у нас правено с тел.
А конкретно за русията и те вече преминаха голяма част към обновяване. При по старите изпълнения нисковолтовата страна на трафовете не беше с заземен звезден център така че реално който от двата проводника да пипнеш няма проблем стига някъде на близо да няма утечка. И ако искаш да се самоубиеш трябва да хванеш и двата кабела. :lol:
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: