Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
Направо ще сменя маслото. С турбо е. :? Само че не знам дали ще е опасно да я карам на разстояние 130 км до сервиза...или направо в града който съм?
dyaneff - майстор
Опасно е за турбото.
DundyTheCroc - майстор
Сменяй в най-близкия сервиз.
Chefo77 - майстор
Мисля си, че прекалено много го филмирате ... количеството е прекалено малко, за да прецака и мотора, и турбото.
Кажи все пак с какво масло я караш и какво е това, което си сипал. Аз залагам съответно на 10/40 и 75/90.
Последна промяна от Chefo77 на чет юни 11, 2015 8:01 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Chefo77 написа:
Мисля си, че прекалено много го филмирате ... количеството е прекалено малко, за да прецака и мотора, и турбото.
Taka е. Ще си иде само едното :-D
ESPACE - майстор
Нищо няма да и стане със 100-200мл трансмисионно. Няма да го усети даже.
Leon - специалист
crez написа:
..., но ако е синтетика или полусинтетика има вераятност да се пресече. Така мсля аз.
Грешно мислиш!

п.п. Както винаги.

:wink:
timo1 - специалист
Още малко и ще му блокирате на човека мотора :-D ,иди си смени маслото и не го мисли турбото,трансмисионното е тънко масло и няма как да навреди.
Kirilpm - специалист
Въобще не се притеснявай,долей си до максимума двигателно масло и си свиркай.Форда няма претенции гори всякакво масло.И въпреки всичко щом си с турбина избягвай минералното масло,мина му времето.И по всяка вероятност не наливаш в трансмисията нигрол,така че пресичането да не те притеснява.Ако щеше да се пресече щеше да стане след първото палене.
lov - майстор
Подкрепям горното мнение много се вживявате в тези масла. И 200 грама да е налял пак му няма нищо. А какво всъщност е така нареченето пресичане. Това е че двете масла са примерно неразтворими едно в друго и добавеното всъщност си остава на малки капчици в другото. И от там поради различното пречупване на светлината изглежда като мътна течност. Пък и не е кой знае каква голяма разликата между трансмисионно и двигателно освен вискозитета и някои присадки които в случая не са толкова съществени.
По страшното е ако няма никакво масло и щом тоя двигател е стигнал да му доливаш отдавна не му пречи какво ще яде. :lol:
Доливай до горе и карай и не слушай гаражни майстори.

Тема "Проблем с маслото в двигателя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: