• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
Еми ще започна с това защо питам тук.
Питам тук защото се познаваме от няколко години и знам че мога да вярвам на думите на някой хора. :)

Днес ходих из автокъщите в Бургас и пробвах различни кошници .
Бях решил да не е повече от 3-4 000 лв за първи кошник поради годините ми...я ще го блъсна,я поради липса на много опит някой друг ще ме блъсне.
Обаче след като ги разгледах си промених мнението ...сега лимита е до 6-6.5 хиляди лв.
Основен проблем ми е че колите са ниски. :sad:
Ся ще го обясня по добре.
Аз съм 1.90м висок.
За да вляза в колата седалката е на най ниско положение и десния ми крак минава под волана (като волана е вдигнат максимално високо) и си сядам.
Обаче проблема е че не виждам пред кола 2-3м....като вдигна седалката става работата.
Ама при всяко влизане и излизане да правя тия гимнастики...

В общи линии това е най важното за мен.
Удобното ми влизане и излизане.
Тъй като кошника на баща ми е висок ван влизането ми е лесно а излизането още по лесно защото е високо.

Май не го обясних добре но който е висок ще го разбере :wink:

Като изключим ниските седалки всичко друго ми хареса.
Спрял съм се на хечбек ..по възможност автоматик.
Абе градска кола с две думи.
бензин или дизел няма голямо значение,но бензин е за предпочитане ако реша да сложа газово.
Темпомата също не бих го отказал :roll:
Ей тоя кошник пробвах http://www.cars.bg/c1033841
Не беше зле.
Задните седалки падат и става равен под....ще мога да си мъкна работи за село :lol:

Гледах и един форд
http://www.cars.bg/c623976
Ей такова високичко нещо ми е екстра :cool:

Еми тва е...

Давайте предложения марка,модел, ....и разхода ако може да не е повече от 6.5л/100км :razz:
Последна промяна от nv952 на пет юни 12, 2015 3:08 am, променено общо 1 път.
mitev75 - напреднал
Субару форестър :? или аутбек
DundyTheCroc - майстор
mitev75 написа:
Субару форестър :? или аутбек
И после ще му излязат на човека през носа.
Форд Торнео Конект има висок таван, има и вариант със седалки отзад.
Последна промяна от DundyTheCroc на чет юни 11, 2015 9:21 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
И защо се отказа от първи учебен кошник?
Ей-на - на съседната улица се продава един Пасат 4 комби, 1350 лева му търси. Ето го:
http://www.cars.bg/c1160312

Много е ниска нещо (свалена е долу), но защо ... никаква идея.

Иначе за Форд-а и Мерива-та - качи се да ги покараш, защото не съм убеден, че ще ти харесат като возия. Особено Фюжън-а.
Турнео Кънект не е за личен автомобил. Голям кошник, много гола ламарина, усещане точно като във бус. Отзад.
nv952 - майстор
Чефо тая купчина желязо я имам пред нас.
Пежото е 1995...
искам нещо що годе нормално.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9u0w6p
Ей това за сега надделява :?
пп Иначе вече година и половина карам нашия кошник и имам тъй някъв опит ама се получават разни ситуации в които аз тръгвам някъде а пък нашите искат да ходят на разходка из окръга а аз ... :axe:
А така аз си карам моето те техното и всички щастливи.
Като трябва да нося нещо на село...давам мойта и взимам вана. :wink:

пп 2
Чефо ще го обясня така.
Основната причина поради която ще взема нова е това за разходките на нашите.
Другата е липсата на климатик и големината на сегашния кошник който не става за градски автомобил.
Вече година и половина както ти казах ползвах пежото за "учебен" :-D
Учудващо но няма нищо счупено или одраскано ....от мен :lol:
Последна промяна от nv952 на чет юни 11, 2015 9:37 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
А нещо такова?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9u1a5u

Между другото, заглавието на темата и първото мнение в нея не предполагат, че вече имаш кошник, на който да се учиш :wink:
nv952 - майстор
Редактирах си мнението горе.

Да прав си.
Имах предвид първа кола която е лично моя.

Шкодичката не е лоша ама на 388 000 км. :shock:
И бая козметични дефекти .
Chefo77 - майстор
Няма кола без козметични дефекти. А и километрите не са много за този мотор, макар че цифрата е висока - факт. Дадох я като пример.
Освен тези 6500, предвидил ли си едни 1000 лева за първоначални разходи след закупуване?
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
Шкодичката не е лоша ама на 388 000 км. И бая козметични дефекти .
И какво от това? Много ми е интересно и човек, който брои бензина, който колата ще хаби до грам, къде е тръгнал да се хвърля на автомобили по 7,000лв. Какво, мислиш че няма да има проблеми с поддръжката на нов автомобил ли? Чефо ти е дал VW Passat, ама с двигател 2Е с хронични проблеми и не особено сполучлив. Ще си вземеш някоя кола като Golf4/5, където нитовете на скоростната кутия се късат и после даваш 500лв за нова или нещо от сорта?
По джоба ли са ти сумите за поддръжка на новите автомобили, където смяна на съединител е хилядарка?
Chefo77 - майстор
Не съм гледал какъв е мотора, просто точно тоя Пасат е на 50 метра от мен и ми направи впечатление на запазен откъм визия и с ниска цена, затова го подхвърлих.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: