• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
MrMurdjo написа:
....Това от твоя линк вероятно е нещо, което ползва чуждо наименование, защото е популярно....
Аз в тази тема линк не съм давал. :shock:
Пък и нали се сещаш че никога не бих си купил подобни глупости като доктор Силвър, доктор Ливайн, доктор Менгеле ... :-D
Няма лошо да вярваш че подобни неща помагат. Самовнушението е голяма работа и понякога лекува.
Относно изпитанията и документите - какви и за какво искаш? Разбира се дано да имаш достатъчно пари. :)
:partyman:
dadko - майстор
Аз също съм скептично настроен, а и не съм запознат. Не съм се и интересувал толкова, де.Затова и ги бъркам понятията. Така или иначе аз сребърна вода няма да употребявам. Целта е да направя уред, с по- ниска себестойност от тези, които се предлагат на пазара. ( най-евтиния се оказва този д-р Силвър-78лв) Другото важно е да се знае горе-долу каква концентрация на сребърни йони се постига за определено време с такъв уред "направи сам"
hidrazin - майстор
Гледай сега, в този сектор всичко е бай Мошеник. Пример от сайта с електродите.
Витамин С (аскорбинова киселина) - 100грама е 25 кинта.
Витамин C на прах (Аскорбинова киселина)
Същото нещо ама вече не е от бай Мошеник - 12 кинта за кило ама на едро.
Да кажем че на дребно е двойно - 25 лева за килограм.
http://alphachim.com/laboratory-chemica ... a-kiselina
Грубата сметка показва надценка 6-10 пъти че и нагоре. :lol:
miroton - майстор
hidrazin написа:
Гледай сега, в този сектор всичко е бай Мошеник. Пример от сайта с електродите.
Витамин С (аскорбинова киселина) - 100грама е 25 кинта.
Витамин C на прах (Аскорбинова киселина)
Същото нещо ама вече не е от бай Мошеник - 12 кинта за кило ама на едро.
Да кажем че на дребно е двойно - 25 лева за килограм.
http://alphachim.com/laboratory-chemica ... a-kiselina
Грубата сметка показва надценка 6-10 пъти че и нагоре. :lol:
разфасоването и опаковането е трудоемко :lol:
манихеин - специалист
В този сектор може всичко да е мошеник, ама на река Ганг мошингии не минават. Що, мислиш, не измират мангалите, дето пият вода от Ганг (че даже и се лекуват), а наоколо се въргалят трупове на животни и разнокастови? Някои казват, че било заради среброто.
MrMurdjo - майстор
Хидразине,
дадох ти пример, въобще нямам намерение да споря точно с теб :-D
Знаеш много, но никой не знае всичко. Затова и не бива всичко да се профанизира, хващайки се за едно единствено нещо - колко струва среброто за електрода.
В този уред има не само сребърен електрод, нали се сещаш, че да се получи търговско изделие, хората са почнали от изработка на матрици за корпуса и цял един голям списък от неща, докато се получи в завършен вид. То не ти е батерия с резистор, сложени в сапунерка :-D
Концентрацията на сребърни йони се постига с поддържане на постоянен ток през електрода и съответно време за работа и обем на водата. За което в упътването си има таблици, а на единия уред таблицата е направо на панела.

Колкото до самовнушението, какво ще кажеш, че в "Пирогов" използват превръзки, съдържащи пропито в тях сребро? Виждал съм ги с очите си. И са си промишлено фармацевтично изделие - в съответната опаковка, стерилност и т.н.
dadko - майстор
MrMurdjo написа:
То не ти е батерия с резистор, сложени в сапунерка
Абе, като гледам готовите изделия- баш така си е- изглеждат като направени в час по трудово обучение, в готови кутийки.
С изключение на тоя модел от 78 лв. Той не е с формата на сапунерка, а на вибратор, да речем.
Както и да е. Аз няма да гоня дизайн.
P. S. Сега, MrMurdjo, да не се засегнеш за дизайна- щото нали си участвал точно в тая част.
Lisko - майстор
MrMurdjo написа:
...Затова и не бива всичко да се профанизира, хващайки се за едно единствено нещо - колко струва среброто за електрода.
В този уред има не само сребърен електрод, нали се сещаш..
Да но като се абстрахираме от уреда, те продават само електродите за 28 лева, сиреч с 4-кратна печалба.
:?
miroton - майстор
Lisko написа:
MrMurdjo написа:
...Затова и не бива всичко да се профанизира, хващайки се за едно единствено нещо - колко струва среброто за електрода.
В този уред има не само сребърен електрод, нали се сещаш..
Да но като се абстрахираме от уреда, те продават само електродите за 28 лева, сиреч с 4-кратна печалба.
:?
Аиде някои да ги изработи и пусне на добра цена.
  • 1
  • 2

Тема "Уред за сребърна вода- направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: