Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
zmiori - специалист
Ползвай високо температурна боя, имая на флакони една идея по скъпа е от другите. И да с шкурката до метал там където е започнала корозия.
nikolovvd - майстор
lov написа:
Не им се вторачвай толкова че и да китваш.
Не си видял какво е под колелцата на въртящата се чиния, но ще ти сложа снимка да видиш
crez написа:
Всичките проблеми с микровълновите идва от зацапване с мазнини и др.неща. Винаги ползай капак...
Имаме и ползваме капак, но децата си правят пуканки непрекъснато. Преди да я пратя на почивка тази микровълнова, бяха изпукали 8-9 пакетчета пуканки едно след друго, мисля за рождения ден на дъщерята 2012 или 2013 година. Това са си 25-30 минути непрекъсната работа на пълна мощност. Много яка излезе и затова като я видях в Техномаркета, точно в цвета който търсехме и същото програмно осигуряване, направо казах на продавач-консултанта да пише гаранционната карта без да се замислям повече.
lov - майстор
Няма нужда щото са ми минали стотици през ръцете. Един от първите съм които започнах да ги ремонтирам. По един микробус събирани по боклуците от цяла европа, та съм видял какво ли не.
Важното е да спреш корозията. Идеална връзка с праховата боя няма как да получиш пък и не е автомобил да го заглеждаш. Като може да се мине после с парцала и да се махнат мазнините стига. Магнетрона не е вечен с времето емисията му пада а при сегашните цени на една нова не си заслужава ремонта освен ако не си го правиш ти.
nikolovvd - майстор
Ето снимка на дъното. Прави сметка колко километра са минали колелцата на подложката на стъклената тава, за да се износи боята под тях. :-D
Прикачен файл:
MB.jpg
MB.jpg (106.85 KиБ) Видяна 3511 пъти
lov - майстор
Нищо им няма на печката не е от колелцата ами от конденза, пръските и изпаренията. По принцип като се ползва такава печка е хубаво само да се притвори вратата за да излезнат парите че и всякакви миризми на вънка. Иначе тоя кондез отмивайки малко солчица от манджите се събира точно там и колелцетата като са надрали боята корозията си тръгва. То има и вентилатор дето трябва да продухва камерата ама пак си остава и не се вижда.Па и ние сме свикнали всичко да ни е вечно и да не го сменяме. Това пластмасовото се вади и то на горе. Може малко трудно да излезе но подври един нож и напъни. Като го няма ще ти е по лесни да почистиш и боядисаш. Една телена четка и шкурка и си готов. Друго ще се счупи по нея преди да се наложи втора боя. Купи си един капах за микровълнова струват 2-3 лева. Има ги дори и по магазините по левче. Не се заблажава печката по лесно се чисти а и в къщи го ползваме да захлупим някое ядене докато истине за да може да се прибере в хладилника. Тъй че ще е с двойна употреба което е бонус.
Виж ако си манияк извинявай вече ще те разбера. :)
nikolovvd - майстор
Не маниак, а закърмен с магазин "Млад конструктор" и "Направи си сам".
Човъркам това онова. Така си почивам, а и жената доволна, че и да се развали нещо вкъщи няма да остане дълго така. :)
djjimmy66 - специалист
Тази сутрин попаднах на темата и реших да пробвам. Нашата 13-годишна микровълнова отдавна е пътник - беше същата работа като на колегата, боята вътре се лющеше на парцали, беше пълна мизерия и много отдавна и се чудя как още изобщо работи. Разглобих, почистих всичко, свалих я в мазата и с телена четка я минах отвътре, после с шкурки. Възникна лек проблем - опитвайки се да извадя държача за чинията, го счупих. Отидох до близкия до мен "П*****С", купих си един топлоустойчив сребрист (нямаше бял) спрей и едно лепило локтайт, с което залепих държача. Пръснах на два слоя, изсъхна, събрах обратно, прекръстих се и, voila, стана като нова!

Изображение
nikolovvd - майстор
Днес пристигна слюдата. Цена 2 лв. за квадратен дециметър, но поръчах 2 кв.дм. да не се окаже, че 5-10 мм не достигат. Намерил съм четка за сваляне на боята, остана да купя спрей бяла боя и малко ръждопреобразовател, с което може да дам старт на ремонта. :-D

П.П. Материалите са налични. Остава да намеря време за ремонта и дано да не се увлека в работата и забравя да снимам.
jordanil - специалист
ако на някой му трябват части -да казва...
Знаете ли какво причинява микровълновата?

Тема "Ремонт на микровълнова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: